Εννεαμελής σπείρα Βουλγάρων για δυο συνεχόμενες μέρες κατέκλεψε συνολικά δεκατέσσερις τόνους πατάτας μέσα από το χωράφι ενός Έλληνα παραγωγού.

Το συνολικό κόστος των αγροτικών προϊόντων που εκλάπησαν ανέρχεται στις 8.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του χωραφιού βλέποντας τη σοδειά του και τα χρήματα που είχε επενδύσει να εξαφανίζονται μέσα σε λιγότερα από δυο εικοσιτετράωρα έστησε καρτέρι, αφού νωρίτερα είχε ειδοποιήσει τις αστυνομικές αρχές.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω πέντε Βούλγαρους ηλικίας 27, 25, 44, 48 και 23 ετών που με τη συνδρομή τεσσάρων γυναικών 21,19, 47 και 21 ετών αντίστοιχα, εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα εργαλεία, έκλεβαν μέσα από το χωράφι, στη Δημοτική Κοινότητα Οχυρού, τις πατάτες.

Τη στιγμή της σύλληψής τους από αστυνομικούς του Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου και τους συνοριοφύλακες πρόλαβαν να γεμίσουν και να φορτώσουν στο mini bus που κατείχαν τριάντα σακιά πατάτες αξίας περίπου 500 €.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν επίσης 220 κενά σακιά χωρητικότητας τριάντα κιλών και οκτώ γεωργικά εργαλεία, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο γεωργός από τη Δράμα δήλωσε ότι στο χρονικό διάστημα από 23-3-2011 έως και 25-03-2011, εκλάπησαν από το χωράφι του 14.000 κιλά πατάτας, συνολικής αξίας 8.000 € περίπου.