Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία, έζησαν χθες το πρωί οι κάτοικοι στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας στην Ηλεία, όταν βρέθηκαν μπροστά στο ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει άνδρες της Ασφάλειας εναντίον διαρρηκτών.

Σύμφωνα με πλήροφορίες του ilialive.gr οι Αρχές στην Ηλεία κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες σωρείας διαρρήξεων και κλοπών που έχουν διαπραχθεί στον Πύργο και την Καλαμάτα, τους τελευταίους μήνες, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά τις εβδομήντα!

Τις τελευταίες εβδομάδες στον Πύργο, είχαν σημειωθεί δεκάδες διαρρήξεις σε διαμερίσματα, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και των οδών Αρτεμίου και Φωκίωνος, οι περισσότερες με τη μέθοδο της θραύσης του αφαλού της κλειδαριάς. Οι Αρχές για αρκετές ημέρες περιπολούσαν και τελευταία παρακολουθούσαν την περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών. Τελευταίο κρούσμα ήταν αυτό πριν λίγες ημέρες, όταν ένας από τους δράστες είχε έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με θύμα του, στην είσοδο πολυκατοικίας...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr, χθες το πρωί οι αστυνομικοί σε οργανωμένη επιχείρηση «περίμεναν» το χτύπημα των δραστών. Και αυτό συνέβη περίπου στις οκτώ το πρωί. Οι δράστες εντοπίστηκαν μέσα σε πολυκατοικία έτοιμοι να διαρρήξουν ένα ακόμα διαμέρισμα. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους καταδίωξαν στους γύρω δρόμους και στη συνέχεια στα χωράφια της περιοχής. 

Με τη βοήθεια και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους δύο από τους τρεις δράστες, ενώ ο τρίτος της σπείρας διέφυγε. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 39χρονο και έναν 24χρονο από τη Γεωργία, οι οποίοι κατά την προανάκριση φάνηκαν «σκληρά καρύδια» και δεν είπαν κουβέντα για τη δράση τους. Όμως τα δύο αυτοκίνητα, που βρήκαν και κατέσχεσαν στη γειτονιά οι αστυνομικοί, είχαν αρκετά διαρρηκτικά εργαλεία που άνηκαν στους δράστες. Ανάμεσά τους «κλειδιά – πασπαρτού» με τα οποία οι διαρρήκτες αχρήστευαν ακόμα και κλειδαριές ασφαλείας πολύ εύκολα και γρήγορα.

Ο τρίτος Γεωργιανός ηλικίας 25 ετών κατάφερε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, να μεταβεί στην περιοχή Χαλικιάτικα του Πύργου και να από εκεί να πάρει ταξί, το οποίο τον άφησε στο Καλό Νερό. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνέχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό του στην Μεσσηνία και κατάφεραν να τον συλλάβουν. 

Παράλληλα σε συνεργασία με την Ασφάλεια Καλαμάτας, ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του σπιτιού – κρησφύγετου, όπου θα υπήρχαν περισσότερα στοιχεία για τις υποθέσεις. Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου εκτιμάται πως οι δράστες είχαν διαπράξει περί τις 40 διαρρήξεις, ενώ στην Καλαμάτα ο αριθμός είναι λίγο μικρότερος, περίπου 30. 

Αργά χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες είχαν εντοπίσει το σπίτι που διέμεναν οι δράστες, καθώς επίσης και αρκετά κλοπιμαία που όμως δεν ήταν δυνατό τόσο γρήγορα να ταυτοποιηθούν.