Η 17Ν αποτελεί το αντικείμενο της έρευνας του αμερικανού πρώην διπλωμάτη, Τζον Κίσλινγκ, ο οποίος μιλά για το βιβλίο του τρομοκράτη εκτελεστή, στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Ο Τζον Κίσλινγκ διετέλεσε διπλωμάτης την εποχή που ο πρόεδρος Μπους εισέβαλε στο Ιράκ το 2005. Ήταν αυτός που πρώτος σχεδόν κατήγγειλε την πολιτική του πρώην αμερικανού προέδρου και σε λίγο διάστημα θα κυκλοφορήσει το βιβλίο του για τη 17Ν και τον ΕΛΑ.

Στο ερώτημα αν ο Κουφοντίνας στο βιβλίο του παραπληροφορεί, η απάντηση είναι: «Οπωσδήποτε. Δεν είμαι σίγουρος πόσο συνειδητά είναι τα ψέματα που λέει για να φαίνεται ο «πόλεμος» της 17Ν πιο «τίμιος». Βασικά η 17Ν γνώριζε πολύ λίγο τα θύματά της, τουλάχιστον τους ξένους κι έβρισκε εκ των υστέρων τις δικαιολογίες».

Όπως λέει, ο Κουφοντίνας για να μη δυσκολέψει τη ζωή τους, αποφεύγει να δώσει πληροφορίες που θίγουν τα προβληματικά σημεία των προανακριτικών απολογιών. Όσο για το αν προστατεύει μέλη που δεν έχουν συλληφθεί καν, ο Αμερικανός λέει: «Βεβαίως, άλλωστε περιγράφει άλλα παλαιά μέλη που δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτούς που συνελήφθησαν το 2002».