current views are: 2

23 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση13:23

«Τέλος» το Δημόσιο για χιλιάδες εκπαιδευτικούς- Ποιοι είναι «στον αέρα»

Πάνω από 1.000, με βάση τους πίνακες του ΑΣΕΠ, είναι οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί που αναμένεται να οδηγηθούν και τυπικά εκτός Δημοσίου τη Δευτέρα.

Δημοσίευση 13:23’
αρθρο-newpost

Πάνω από 1.000, με βάση τους πίνακες του ΑΣΕΠ, είναι οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί που αναμένεται να οδηγηθούν και τυπικά εκτός Δημοσίου τη Δευτέρα.

Γράφει η Αναστασία Γαλάνη

Πάνω από 1.000, με βάση τους πίνακες του ΑΣΕΠ, είναι οι σχολικοί φύλακες και οι εκπαιδευτικοί που αναμένεται να οδηγηθούν και τυπικά εκτός Δημοσίου τη Δευτέρα. Σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα δηλώνουν ότι πρόκειται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά το ότι από τη Δευτέρα η απόλυση 1.044 σχολικών φυλάκων είναι μια πραγματικότητα. Αντίστροφα μάλιστα μετρά ο χρόνος και 670 διαθέσιμους που μάλλον βρίσκονται «στον αέρα».

Όπως προκύπτει από τους πίνακες του ΑΣΕΠ, εκτός Δημοσίου βρίσκονται 1.044 σχολικοί φύλακες, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στους πίνακες για τη μεταφορά τους σε νέες θέσεις, αλλά και 670 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης.

Επίσης αναρτήθηκε πίνακας με 117 εκπαιδευτικούς που είχαν υποβάλει αίτηση για θέσεις περισσότερων κατηγοριών, ενώ υπάρχει και πίνακας με τρεις εκπαιδευτικούς οι οποίοι απορρίπτονται ελλείψει τίτλων. Στον ΑΣΕΠ βρίσκονται και οι τελικοί πίνακες με τα ονόματα 526 σχολικών φυλάκων, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία και άλλες δομές Υγείας. Παράλληλα αναρτήθηκαν οι τελικοί πίνακες με τα ονόματα 1.066 διαθέσιμων εκπαιδευτικών οι οποίοι τοποθετούνται σε νέες θέσεις.

Η ΟΛΜΕ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι προς απόλυση εκπαιδευτικοί είναι 200 άτομα. Να σημειωθεί ότι οι προηγούμενες απολύσεις από το Δημόσιο είχαν γίνει το 1992.

Ωστόσο, ευχάριστο νέο αποτελεί το γεγονός ότι προσωρινές διαταγές εκδόθηκαν την Παρασκευή με τις οποίες οι δήμοι Καλλιθέας και Κερατσινίου υποχρεώνονται να απασχολούν μέχρι νεότερης απόφασης της Δικαιοσύνης σχολικούς φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Την απόφαση εξέδωσαν τα Πρωτοδικεία Αθήνας και Πειραιά στα οποία προσέφυγαν οι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο που εκπροσωπεί σχολικούς φύλακες, τα δύο Πρωτοδικεία μετά από προσφυγές σχολικών φυλάκων, «παγώνουν» τη διαδικασία διαθεσιμότητας για τους προσφεύγοντες μέχρι τον Απρίλιο οπότε και αναμένεται να κριθούν οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει στην Δικαιοσύνη.
 
Βάσει των εντολών των δικαστηρίων οι προσφεύγοντες, θα πρέπει μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών, να απασχοληθούν από τους δήμους στους οποίους υπηρετούσαν μέχρι να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

«Δεν αλλάζουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης», επανέλαβε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, προς το προεδρείο της ΟΛΜΕ, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, που διεξήχθη με βασικό αντικείμενο τη διαδικασία κινητικότητας και την απόλυση εκπαιδευτικών. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα προκήρυξη θέσεων.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ σημείωσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, καθώς ο υπουργός αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά τους για την προκήρυξη ακόμη 212 θέσεων για καθηγητές που υπολείπονται και το μόνο που τους υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι μία μικρή παράταση της διαθεσιμότητας, προκειμένου να εκκαθαριστούν ορθά οι πίνακες του ΑΣΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι η τρόικα ζητούσε 9.500 απολύσεις και το υπουργείο κατάφερε έπειτα από αξιολόγηση των δομών του να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περίπου 1.800 εκπαιδευτικοί.

 


σχετικα αρθρα