Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υπόθεση ανθρωποκτονίας 83χρονης, η οποία είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο του 2013 νεκρή, μέσα στο διαμέρισμά της, στα Κάτω Πατήσια.

Η ηλικιωμένη ήταν φιμωμένη με πετσέτα και ταινία περιτυλίγματος, ενώ τα πόδια της ήταν δεμένα με δερμάτινο λουρί τσάντας και το δεξί της χέρι έφερε καφέ μονωτική ταινία. Επιπλέον, οι χώροι της οικίας είχαν ελεγχθεί και το χρηματοκιβώτιο που είχε τοποθετημένο στην ντουλάπα της είχε παραβιαστεί και είχαν αφαιρεθεί τα χρήματα και τα κοσμήματα που περιείχε.

Ακολούθησε συστηματική και μεθοδική έρευνα με τη χρήση τεχνικών μέσων και μεθόδων ανάλυσης, καθώς και εγκληματολογικών δεδομένων που προέκυψαν από την εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος.

Από την αξιολόγηση και τον συνδυασμό των παραπάνω στοιχείων προέκυψε ότι οι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο άτομα (άνδρας και γυναίκα). Πρόκειται για έναν αλλοδαπό ο οποίος ενέχεται σε σωρεία ληστειών και βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο συγκεκριμένος έχει δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και υπηκοότητες, εμφανιζόμενος ως Γεωργιανός, Ρώσος ή Ουκρανός.

Όπως προέκυψε διέπραξε την ανθρωποκτονία μαζί με τη φίλη του, 36χρονη υπήκοο Γεωργίας, η οποία εντοπίστηκε προχθές στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής.

Κατά την προσαγωγή της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, επέδειξε πλαστή βεβαίωση της Περιφέρειας Αττικής, με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας. Αρχικά αρνήθηκε επίμονα τη διάπραξη του εγκλήματος, στη συνέχεια όμως, υπό την πίεση των επιβαρυντικών στοιχείων, ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία.

Σχετικά με τις συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας, όπως προέκυψε, η αλλοδαπή δράστιδα, γνώρισε την ηλικιωμένη την ίδια ημέρα της δολοφονίας της σε κατάστημα πλησίον της οικίας της και την έπεισε να μεταβούν στο σπίτι της. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της γνωριμίας με το θύμα, μετέβη στο διαμέρισμα και ο συνεργός της, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την συλληφθείσα.

Στον τόπο του εγκλήματος ανιχνεύτηκε βιολογικό υλικό που ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό του δράστη, καθώς επίσης και δακτυλικά αποτυπώματα της Γεωργιανής.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συρροή και κατά συναυτουργία.