current views are: 1

25 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση12:15

Ποιος ήταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας που δολοφονήθηκε στις φυλακές Μαλανδρίνου

Θανάσιμη επίθεση δέχθηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Μαλανδρίνου.

Δημοσίευση 12:15’
αρθρο-newpost

Θανάσιμη επίθεση δέχθηκε ένας σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Μαλανδρίνου.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Θανάσιμη επίθεση δέχθηκε ένας υπαρχιφύλακας των φυλακών Μαλανδρίνου με αυτοσχέδιο μαχαίρι από τον 42χρονο κρατούμενο, Iλία Καρέλι, ο οποιός έχει καταδικαστεί για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Κατά τον μεσημεριανό εγκλεισμό o αλβανός ισοβίτης επιτέθηκε στον 46χρονο υπάλληλο των φυλακών και τον τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στην καρωτίδα. Ο υπάλληλος κατέληξε έπειτα από λίγα λεπτά χωρίς οι συνάδελφοί του να προλάβουν να αντιδράσουν.

Ο δράστης σε κατάσταση αμοκ φέρεται να φώναζε στους φύλακες πως δεν του δίνουν άδεια και δεν τον αφήνουν να δει την μητέρα του και για αυτό τον λόγο «θα σας σφάξω, θα πάρω κάποιον από εσάς».

O αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, μιλώντας στο newpost εξήγησε ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ο έγκλειστος με ένα μόνο χτύπημα σκότωσε τον σωφρονιστικό υπάλληλο.

«Είναι τραγικό αυτό που συνέβη. Τα είχαμε πει όλα αυτά. Τα λέγαμε τόσο καιρό. Φωνάζαμε ότι είμαστε… γυμνοί απέναντι στους φυλακισμένους και ήταν θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τέτοιο. Φωνάζαμε θα μας σφάξουν. Λέει η κυβέρνηση νόμος και τάξη αλλά στην πράξη ιδού τα αποτελέσματα» δήλωσε στο newpost o κ. Αραβαντινός συντετριμμένος από το θάνατο του συναδέλφου του.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι καταγγέλλουν ότι στις φυλακές οι υπάλληλοι είναι ελάχιστοι και με δυσκολία ανταπεξέρχονται στις ανάγκες. Παράλληλα, στις φυλακές βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ καθώς έχει σημάνει συναγερμός στις φυλακές έπειτα από τη δολοφονία, ενώ οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν έρευνα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε έλεγχο των κελιών.

Ποιος ήταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας

Ο άτυχος υπαρχιφύλακας ήταν ο Γιώργος Τσιρώνης από το Αγρίνιο, σύμφωνα με το agriniopress, και ζούσε με την οικογένεια του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας ήταν έγγαμος με δύο παιδιά, εκ των οποίων το μεγαλύτερο σπουδάζει στην Αθήνα. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε. Να σημειωθεί ότι ο υπαρχιφύλακας είχε πολυετή προυπηρεσία και οι συναδελφοί του τον χαρακτηρίζουν ως πολύ φιλότιμο και συνεπή υπάλληλο.

Ο κατάδικος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.


σχετικα αρθρα