Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί σήμερα, Τετάρτη, επιχείρηση για την μετατροπή του νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών. Επί τόπου οι κάτοικοι της περιοχής, εμποδίζουν τις μπουλντόζες. Αντιρατσιστικές κινήσεις καλούν σε συλλαλητήριο στις 18:30.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Στο Κόκκινο» οι μπουλντόζες επιχείρησαν να εισέλθουν στο χώρο που βρίσκεται στα όρια  του νοσοκομείου Λοιμωδών και Χρόνιων Παθήσεων στην Αγία Βαρβάρα, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες μετατροπής των εγκαταστάσεων σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Κάτοικοι της περιοχής κατάφεραν να εμποδίσουν μπουλντόζα και δηλώνουν αντίθετοι με την μετατροπή του νοσοκομείου σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης έχει διατυπώσει και ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας. Ο δήμαρχος Γιώργος Καπλάνης έχει απευθύνει επιστολή στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον για αιφνιδιαστικές κινήσεις και αθέτηση υποσχέσεων που οδηγούν στην υποβάθμιση της πόλης.

«Για ακόμα μια φορά το Νοσοκομείο "Αγία Βαρβάρα", αντί του πραγματικού του ρόλου που αφορά την υγεία των πολιτών, γίνεται αντικείμενο υποβάθμισης της περιοχής μας.

»Παρά τις δικές σας δεσμεύσεις προς τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας και της Δυτικής Αθήνας ευρύτερα, για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης θέλει να μετατρέψει το Νοσοκομείο σε χώρους αποθήκευσης ανθρωπίνων ψυχών».