Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, υποδέχθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι τους εκπροσώπους των Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΣΕΤΕ), στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων επαφών.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις τρέχουσες δράσεις του Υπουργείου σχετικά με το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας, για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ), καθώς και για τα πλεονεκτήματα της νέας ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η κα Κατσέλη ζήτησε τη συμμετοχή και τη στήριξη των κοινωνικών εταίρων μέσω της ενεργούς δραστηριοποίησής τους.

Οι ίδιοι μάλιστα εξέφρασαν το ζωηρό ενδιαφέρον τους για το πρόγραμμα της κοινωνικής εργασίας.

Όλα τα μέρη αναγνωρίζουν την ανάγκη στήριξης της απασχόλησης το 2011, ενεργά, με την ένταξη ανέργων σε όλες τις δράσεις του Υπουργείου Εργασίας, υπογράμμισε η Υπουργός. Το ανθρώπινο δυναμικό της πατρίδας μας πρέπει να προετοιμαστεί για τις αναπτυξιακές δράσεις, οι οποίες σε περιφερειακό επίπεδο πρέπει να υλοποιηθούν το γρηγορότερο δυνατόν, συμπλήρωσε η κα Κατσέλη.

Σημαντικό τμήμα της συζήτησης κάλυψε επίσης η ανάλυση των πλεονεκτημάτων της νέας ρύθμισης για τις επιχειρήσεις και τους οφειλέτες προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, επεσήμανε την ανάγκη ενημέρωσης των οφειλετών, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τη ρύθμιση, αφού αυτή έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ο κ. Κουτρουμάνης υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις που δεν θα υπαχθούν στο νέο διακανονισμό αποπληρωμής θα υποστούν τις συνέπειες των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις, πλειστηριασμοί).