Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Την ερχόμενη Δευτέρα ο εισαγγελέας καλεί, με την ιδιότητα του υπόπτου, το γνωστό δικηγόρο Φραγκίσκο Ραγκούση, στο πλαίσιο της έρευνας για το φαξ που «έφυγε» προς φυλακές της χώρας και προέτρεπε κρατούμενους να αντιδράσουν ενωμένοι  ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να χτίσει φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Δομοκό. 

Ο εισαγγελέας ερευνά αν συντρέχουν οι λόγοι να ασκήσει δίωξη με βάση το άρθρο 186 του Ποινικού Κώδικα για πρόκληση εγκληματικής πράξης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κύκλους που πρόσκεινται στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο, η κλήση του εισαγγελέα δεν έχει ακόμη επιδοθεί, όμως υπάρχει η πεποίθηση ότι μόλις δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις το θέμα θα λήξει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο κ. Ραγκούσης δεν αρνείται ότι από το δικό του γραφείο έφυγαν τα φαξ, ισχυρίζεται όμως ότι στόχος της κίνησης αυτής ήταν να τεθεί το κείμενο σε διαβούλευση.

Ο γνωστός δικηγόρος θα υποστηρίξει στον εισαγγελέα ότι, αν πράγματι ήθελε να υποκινήσει στάση κρατουμένων, δεν θα έστελνε το κείμενο στις γραμματείες των φυλακών και μάλιστα με το όνομα του γραφείου του. Θα πει επίσης ότι δεν είναι ο ίδιος ο συντάκτης του κειμένου, ούτε κάποιος συνεργάτης του δικηγόρος, αλλά πελάτες του τους οποίους και θα κατονομάσει.

Θα επισημάνει, λένε οι πληροφορίες, ότι η κίνησή του είχε το χαρακτήρα της διάφανης ενέργειας και όχι της πρόθεσης δημιουργίας εκτρόπων.