Για αντικοινωνικές, ασύδοτες και απολίτιστες συμπεριφορές έκανε σήμερα λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή τα γκράφιτι των οπαδών του Άρη Θεσσαλονίκης πάνω στον Λευκό Πύργο, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου και συγκεκριμένα στο Βασιλικό Θέατρο, τη ΧΑΝ, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και "όλη την Τσιμισκή".

Απευθύνοντας χαιρετσιμό σε εκδήλωση για την κρουαζιέρα, ο κ. Μπουτάρης υπενθύμισε ότι χτες η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της και είπε χαρακτηριστικά: "Τόσο απολίτιστοι είμαστε που διαλύουμε την πόλη; Είχαμε που είχαμε τους διάφορους αναρχικούς, αλλά τώρα και εσείς; Τι γιορτάζετε τελικά; Δηλαδή αν έχουμε πτώση (σε χαμηλότερη κατηγορία) θα γκρεμίσουμε τον Λευκό Πύργο;

Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε όλοι μαζί. Εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν μπορούμε να έχουμε 1000 χωροφύλακες πίσω από κάθε τρελαμένο που θέλει να κάνει ό, τι θέλει στην πόλη. Εδώ δεν έχουμε ούτε έναν χωροφύλακα".

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "τού πέρασε από το μυαλό" να προωθήσει καταστατική απόφαση, βάσει της οποίας οι καταστηματάρχες θα υποχρεούνται να καθαρίζουν τα γκράφιτι από τα καταστήματά τους.

“Στη Θεσσαλονίκη δεν έχουμε τουριστική συνείδηση, ξεκινώντας από το επίπεδο της αρχής, είτε αυτό λέγεται δήμαρχος είτε επιμελητήριο, και φτάνοντας μέχρι τους σερβιτόρους και τους ταξιτζήδες. Αυτό πρέπει να το παλέψουμε", κατέληξε.