current views are: 1

26 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση17:11

Τι κρύβεται πίσω από την… ένοπλη απαγωγή στα Εξάρχεια

Με ένα κείμενο που περισσότερο περιπλέκει παρά ξεδιαλύνει την υπόθεση «απαγωγής» άγνωστου άνδρα από την πλατεία Εξαρχείων και μπροστά στα μάτια θαμώνων των κέντρων διασκέδασης, μια ομάδα «συντρόφων του αναρχικού χώρου» αναλαμβάνει την ευθύνη.

Δημοσίευση 17:11’
αρθρο-newpost

Με ένα κείμενο που περισσότερο περιπλέκει παρά ξεδιαλύνει την υπόθεση «απαγωγής» άγνωστου άνδρα από την πλατεία Εξαρχείων και μπροστά στα μάτια θαμώνων των κέντρων διασκέδασης, μια ομάδα «συντρόφων του αναρχικού χώρου» αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη, Ντίνα Καραμάνου

Με ένα κείμενο που περισσότερο περιπλέκει παρά ξεδιαλύνει την υπόθεση «απαγωγής» δύο αγνώστων ανδρών από την πλατεία Εξαρχείων και, σύμφωνα με καταγγελίες, μπροστά στα μάτια θαμώνων των κέντρων διασκέδασης, μια ομάδα «συντρόφων του αναρχικού χώρου» αναλαμβάνει την ευθύνη.

Το κείμενο είναι ανυπόγραφο και ο συντάκτης δεν εξηγεί αν όντως υπήρξε περιστατικό απαγωγής, ποιος απήχθη και ακριβώς για ποιον λόγο.

Ωστόσο, από την ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζεται ότι δεν έγινε ποτέ επίσημη καταγγελία για το… περιστατικό, ούτε κλήθηκε η Άμεση Δράση, ούτε διενεργείται έρευνα. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο της απαγωγής ούτε ο οπλισμός. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ομάδα αντιεξουσιαστών το βράδυ του Σαββάτου επιτέθηκε σε συμμορία διακινητών ναρκωτικών στην πλατεία Εξαρχείων. Πρόκειται για dealers που σπέρνουν το θάνατο με ναρκωτικά στην πλατεία και το επεισόδιο φέρνει σε… ξεκαθάρισμα.

Οι φερόμενοι πάντως ως απαγωγείς διευκρινίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι πρόκειται για πολιτική παρέμβαση με σαφή μηνύματα εντός των Εξαρχείων.

Όπως αναφέρει το κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia, «Το Σάββατο 22 Μάρτη στις 22.00 σύντροφοι του αναρχικού χώρου πραγματοποιήσαμε μια πολιτική παρέμβαση στην πλ. Εξαρχείων με ένα σαφέστατο μήνυμα και πολλαπλούς αποδέχτες. Από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον πολιτικοποιημένο κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της, τους κινηματικούς χώρους και τα στέκια. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αφήσουμε την ιστορική περιοχή των Εξαρχείων έρμαιο στις κάθε λογής μαφίες και συμμορίες. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς προκλήσεις και εχθρικές συμπεριφορές απέναντι σε άτομα ή χώρους του κινήματος και κατοίκους των Εξαρχείων». 

Στο κείμενο γίνεται λόγος και για «βαρύ οπλισμό» που χρησιμοποιήθηκε για την προστασία διαφυγής της ομάδας:

«Ο αριθμός των συντρόφων που συμμετείχαν αλλά και η ύπαρξη βαρύ οπλισμού χρησιμοποιήθηκε για την εμπέδωση του μηνύματος σε αποδέκτες που καταλαβαίνουν δυστυχώς μόνο με αυτό τον τρόπο, όπως επίσης και για την εξασφάλιση των εμπλεκόμενων αγωνιστών κατά την αποχώρησή τους».

Το ανυπόγραφο κείμενο καταλήγει: «Τα Εξάρχεια ανήκουν στους αγωνιζόμενους και όχι στις μαφίες και τους ένστολους κρατικούς προστάτες τους».


σχετικα αρθρα