Νεκρός στο κελί του βρέθηκε ο αλβανός κρατούμενος ο οποίος σκότωσε πριν τρεις ημέρες τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου

Ο κρατούμενος βρέθηκε νεκρός περίπου τα μεσάνυχτα μέσα στο κελί της απομόνωσης, στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών όπου είχε μεταφερθεί.

Η σορός του βαρυποινίτη έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σερρών. Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει από τον ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη κι έως το μεσημέρι αναμένεται το πόρισμα προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το χρονικό

Γύρω στις 11:30 χθες το βράδυ εντοπίστηκε από σωφρονιστικό υπάλληλο νεκρός στο κελί του ο Ιλί Καρέλι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Από τις πρώτες ενδείξεις, ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται να πέθανε στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εξωτερικών φρουρών, Αθανάσιο Τούσιο, έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του κρατούμενου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.

Ποιος ήταν ο ισοβίτης 

O βαρυποινίτης κρατούμενος Ιλί Καρέλι την 25η Μαρτίου είχε σκοτώσει με μαχαίρι τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, καταφέρνοντάς του τρεις μαχαιριές. 

Ο βαρυποινίτης είχε ισχυριστεί ότι ο λόγος της επίθεσης ήταν η μη χορήγηση της άδειας που ζητούσε, και επέρριψε την ευθύνη στις δικαστικές αρχές που -όπως είπε- του φέρθηκαν άδικα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο Αλβανός δράστης επιτέθηκε στον υπαρχιφύλακα, πισώπλατα με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι που το είχε κατασκευάσει από το κάσωμα πόρτας., αφού πρώτα του έδωσε ένα σημείωμα.

Κατάφερε να του αποσπάσει την προσοχή με ένα σημειώμα που του έδωσε το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια απ΄ τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζετε και με κρατάτε. Γιατί δεν με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς…».