Με την πανελλαδική παρουσίαση του αγωνιστικού προγράμματος του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και των παράλληλων πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων της διοργάνωσης, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο σε συμμετοχή αθλητικό γεγονός της χρονιάς στη Βόρεια Ελλάδα.

Σε μια λαμπρή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ολυμπιακό Μουσείο, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι οι δρομείς στον αγώνα της Κυριακής 6 Απριλίου θα φτάσουν τελικά τους 14.800, συντρίβοντας κάθε ρεκόρ συμμετοχής για άλλη μια φορά! Ο παραπάνω αριθμός αφορά στο σύνολο των εγγεγραμμένων στο Μαραθώνιο, στους Δρόμους Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ. και 10.000μ., καθώς και στον Αγώνα Δρόμου 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων θεσμικών φορέων και υποστηρικτών της διοργάνωσης, των υποστηριζόμενων ιδρυμάτων κοινωνικής προσφοράς, καθώς και των χορηγών του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και πρόεδρος της Επιτίμου Οργανωτικής Επιτροπής, Θεόδωρος Καράογλου, ανέβηκε πρώτος στο βήμα και τόνισε: «Ο Μαραθώνιος ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ έχει αποκτήσει παγκόσμια ακτινοβολία και οι διοργανωτές είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Πρόκειται για έναν αγώνα στον οποίο νικητές βγαίνουμε όλοι, επειδή μας μαθαίνει να επιμένουμε μέχρι τέλους και να πετυχαίνουμε τους στόχους που θέτουμε».

Παρών στη διοργάνωση, ως δρομέας, ετοιμάζεται να δηλώσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος υπογράμμισε: «Κάθε χρόνο που περνά, η διοργάνωση γίνεται ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη. Φέτος θα επιχειρήσω να συμμετάσχω και εγώ, τρέχοντας μαζί με την ομάδα του ΠΑΣΠΑ, ώστε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι στηρίζουμε το θεσμό».