current views are: 1

28 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση14:15

Κατάγματα στο στήθος είχε ο ισοβίτης – Σημάδια ηλεκτροσόκ βρήκε ο ιατροδικαστής

Κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές- εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, έφερε ο βαρυποινίτης αλβανός Ίλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί, όπου κρατείτο, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Αυτό έδειξε η νεκροψία- νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση 14:15’
αρθρο-newpost

Κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές- εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, έφερε ο βαρυποινίτης αλβανός Ίλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί, όπου κρατείτο, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών. Αυτό έδειξε η νεκροψία- νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές- εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του, έφερε ο βαρυποινίτης αλβανός Ίλι Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί, όπου κρατείτο, στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Αυτό έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -κι όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα. Παραγγέλθηκαν περαιτέρω ιστολογικές- τοξικολογικές εξετάσεις.

Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Μηνάς Γεωργιάδης επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν και ενδείξεις ότι ο κρατούμενος υπέστη ηλεκτροσόκ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, βρέθηκε ένα σημείο στην δεξιά παλάμη, στο οποίο υπάρχει «ρήξη του δέρματος» ενώ εντοπίστηκε στο ίδιο σημείο έγκαυμα το οποίο θα μπορούσε να αποτελεί σημείο εισόδου ηλεκτρικού ρεύματος.

«Υπήρξε ένα σημείο το οποίον εβρέθη στην δεξιά παλάμη, μακροσκοπικά φέρει διάρρηξη του δέρματος της δεξιάς παλάμης, με μια εγκαυματική μακροσκοπική εικόνα η οποία πιθανώς είναι σημείο εισόδου ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό για να επιβεβαιωθεί χρειάζεται ιστολογική. Άλλωστε για αυτό το λόγο αφαιρέθηκε αυτό το ιστοτεμάχιο, για να γίνει ιστολογική εξέταση», τόνισε ο ιατροδικαστής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά την παραλαβή του στο κατάστημα κράτησης της Νιγρίτας, σύμφωνα με την αναφορά του διευθυντή του καταστήματος, ο κρατούμενος έφερε μώλωπες για τους οποίους ο ίδιος (κρατούμενος) δεν προσδιόρισε την αιτία τους και δεν υπέβαλε αίτημα ιατρικής του εξέτασης».

Η σορός του αλβανού κακοποιού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου Γιώργο Τσιρώνη, αναμένεται να επιστρέψει στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι: Δεν έχουμε σχέση με τον θάνατο του βαρυποινίτη

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν έχουν καμία συμμετοχή στον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου Ιλί Καρέλι, ο οποίος «την 25η Μαρτίου αφαίρεσε αναίτια τη ζωή του αείμνηστου σωφρονιστικού υπαλλήλου Γιώργου Τσιρώνη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων (ΟΣΥΕ). Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της για τον θάνατο του Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

Ακόμη, η ΟΣΥΕ επισημαίνει: «Η ηθική μας και η λογική μας ως εργαζόμενοι μάς επιβάλλουν να κινούμεθα μακριά και να καταγγέλλουμε οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας ή αντεκδίκησης».

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι είναι «προσηλωμένοι στην πανανθρώπινη αξία της ζωής που αποτελεί βασικό οδηγό του αγώνα μας και μας επιβάλλει μαζί με τη λύπη μας για αυτό καθ’ αυτό το γεγονός να εκφράσουμε και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θανόντος» προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Είμαστε σίγουροι, ότι η έρευνα που ήδη διεξάγεται θα αποδείξει καταρχήν κάτω από ποιες συνθήκες και σε ποια αίτια οφείλεται ο θάνατος του κρατουμένου, καθώς και την ειλικρίνεια των λόγων μας, δεδομένου ότι δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε αυτόν, ούτε παραλείψαμε να κάνουμε κάτι που θα εξέθετε τη ζωή του σε κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΣΥΕ.

Το χρονικό

Παράλληλα, τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του θανάτου του κρατούμενου Ιλί Καρέλι.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος κατηγορείτο για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, μεταφέρθηκε, το βράδυ της Πέμπτης στις 15.45 στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών για λόγους προσωπικής του ασφάλειας.

Τοποθετήθηκε σε θάλαμο νεοεισερχομένων κατά τις 18.30 μόνος του και μακριά από άλλους κρατούμενους, ώστε να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση του από το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος. Μάλιστα εντός του χώρου κράτησής του τοποθετήθηκε κάμερα ώστε να υπάρχει πλήρης εποπτεία και καταγραφή όλων των κινήσεων.

Κατά τις 23.30 υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης  παρατήρησαν ότι δεν εκινείτο ενώ βρισκόταν για ώρα στο κρεβάτι του. Εισήλθαν τότε στο κελί του όπου και διαπιστώθηκε έλλειψη των αισθήσεών του. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο προσήλθε σε 17 λεπτά και μετέφερε τον κρατούμενο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατος του.

Παράλληλα με την πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση διενεργείται και προανάκριση από την Αστυνομία στην οποία παραδόθηκε και το υλικό της κάμερας.

Βράζουν οι φυλακές της χώρας

Την άρνησή τους να σιτιστούν εξέφρασαν οι περισσότεροι κρατούμενοι των φυλακών στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας. Οι κρατούμενοι ζητούν να δοθούν άμεσα εξηγήσεις γιατί δεν μεταφέρθηκε χθες ο Αλβανός βαρυποινίτης Ιλί Καρέλι, στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών προκειμένου να εξεταστεί, καθώς το απόγευμα δεν υπάρχει στο σωφρονιστικό κατάστημα εφημερεύων ιατρός.

Και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας επικρατεί αναβρασμός.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου, Τρικάλων, Πάτρας και Δομοκού κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν στο προαύλιο σε ένδειξη πένθους.

Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη ενώ έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους εισαγγελικές αρχές.


σχετικα αρθρα