Ημέρα συλλήψεων παράνομων μεταναστών αλλά και ενός διακινητή ήταν η χθεσινή για τα στελέχη του τοπικού Λιμεναρχείου στο λιμάνι της Πάτρας.

Συγκεκριμένα:

Ένας αλλοδαπός διακινητής και οκτώ παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι  στην πύλη εισόδου οχημάτων στο νότιο λιμένα, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ειδικότερα, ύστερα από διενεργούμενο έλεγχο σε φορτηγό όχημα, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος αλλοδαπός οδηγός του, μετέφερε μέσα σε κρύπτη στο χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελείτο από παλέτες με φάρμακα, τους ανωτέρω μετανάστες, οι  οποίοι και στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Επιπρόσθετα, 7 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε, καθώς εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι, οι δύο εξ’ αυτών, στα ημιαξόνια σταθμευμένου επικαθήμενου οχήματος και οι υπόλοιποι πέντε εντός του χώρου του φορτίου άλλου σταθμευμένου επικαθήμενου οχήματος, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Επίσης, τρεις παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα. Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε δύο φορτηγά οχήματα με επικαθήμενο, εντοπίστηκαν πρόχειρα κρυμμένοι στα ημιαξόνια αυτών, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Ακόμη, ένας παράνομος μετανάστης συνελήφθη χθες το βράδυ. Ο ανωτέρω εντοπίστηκε πρόχειρα κρυμμένος στα αξόνια φορτηγού, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από την χώρα.

Τέλος,  άλλος ένας παράνομος μετανάστης συνελήφθη χθες το βράδυ, καθώς εντοπίστηκε εντός του χώρου του φορτίου φορτηγού οχήματος, το οποίο αποτελείτο από παλέτες με χαρτοκιβώτια, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από την χώρα.

Προανακρίσεις, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.