Έξω από τη Βουλή βρίσκονται οι «μικρομεσαίοι» και θα παραμείνουν εκεί μέχρι το απόγευμα για να ενώσουν τη «φωνή» τους με τους συγκεντρωμένους από τα απογευματινά συλλαλητήρια εναντίον του πολυνομοσχεδίου.

Υπενθυμίζεται ότι διοργανώνεται συγκέντρωση το απόγευμα στο Σύνταγμα από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ενώ στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν και οι φαρμακοποιοί, ζητώντας την απόσυρση διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των φαρμακείων. Επίσης, θα δώσουν το «παρών» και οι γιατροί με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενώ συγκέντρωση οργανώνει στην Ομόνοια και το ΠΑΜΕ.

Στη Βουλή, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια βρίσκεται σε εξέλιξη και η ψηφοφορία αναμένεται αργά το βράδυ.

Η ΓΣΕΒΕΕ με κεντρικό σύνθημα «Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη» διοργάνωσε τη δική της συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 2 το μεσημέρι στη Πλατεία Κλαυθμώνος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή και αντιπροσωπεία θα επιδώσει ψήφισμα στους εκπροσώπους των κομμάτων. 

«Οι μικρομεσαίοι έχουν γονατίσει από την εξοντωτική υπερφορολόγηση, από τα δρακόντεια πρόστιμα και από τις παράλογες ρυθμίσεις του ΟΑΕΕ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς και συμπλήρωσε: «τα τελευταία 4 χρόνια 250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτα, 1 στις 2 είναι στο κόκκινο ενώ την ίδια στιγμή 1.000.000 επαγγελματίες και βιοτέχνες καθώς και οι οικογένειές τους είναι ανασφάλιστοι, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ».

Τα βασικά αιτήματα της ΓΣΕΒΕΕ είναι:

- να σταματήσει η υπερφορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις οδηγεί στον αφανισμό

- να αποσυρθούν οι ρυθμίσεις που αφορούν στα υπέρογκα φορολογικά πρόστιμα.

- να μην μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις.

- να εκλογικευτούν οι ρυθμίσεις των οφειλών των ΜμΕ προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ έτσι ώστε και να μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ταμείων.

- να αποποινικοποιηθούν οι οφειλές προς τον ΟΑΕΕ.

- να αποκατασταθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για το σύνολο των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ και να διαχωριστεί η ασφαλιστική ενημερότητα από τη θεώρηση των βιβλιαρίων.