Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφάλειας Παιονίας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, δύο υπήκοοι Αλβανίας 41 και 49 ετών , που διευκόλυναν την είσοδο σε δύο μη νόμιμους μετανάστες στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.

Ειδικότερα, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Ευζώνων (ύψος Ευζώνων Κιλκίς) , οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 41χρονο να κινείται με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και σε έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω είχε επιβιβάσει δύο ομοεθνείς του μη νόμιμους μετανάστες. Ο 41χρονος ενεργούσε από κοινού με τον 49χρονο, ο οποίος κινούταν με έτερο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και μετέφερε τις αποσκευές των διακινούμενων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω μη νόμιμοι μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα στην ελληνική επικράτεια μέσω μη νομοθετημένου σημείου της ελληνοσκοπιανής μεθορίου και ο 41χρονος τους μετέφερε με σκοπό μαζί με τον 49χρονο να διευκολύνουν την προώθησή τους στην ενδοχώρα , έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των διακινούμενων εκκρεμούσε το διοικητικό μέτρο της άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN.

Κατασχέθηκαν:

  • τα προαναφερόμενα οχήματα,
  • οι άδειες κυκλοφορίας και
  • τέσσερα κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου Κιλκίς.