Στην αναστολή των κινητοποιήσεων κατέληξε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση. Τα φαρμακεία αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά από αύριο Τρίτη. Οι φαρμακοποιοί βρέθηκαν σήμερα για πέμπτη ημέρα την απεργία τους αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες αλλάζουν το τοπίο στην αγορά του φαρμάκου.

Στη συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κατατέθηκαν αντιφατικές εισηγήσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, ενώ το αποτέλεσμα κρίθηκε ψήφο με ψήφο. Οι φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν επίσης να αποσύρουν τις εφημερίες, εκτός των Σαββατοκύριακων. Έτσι όλοι θα εξυπηρετούνται κατά τις ώρες που θα είναι ανοικτά και το βράδυ μόνο από τα διανυκτερεύοντα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι «η πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές μου, οδηγεί σε εξαφάνιση τη μεσαία τάξη και, χθες ολοκλήρωσε, με τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την καταστροφή των φαρμακοποιών που έχω την τιμή να εκπροσωπώ και για τους οποίους θα συνεχίσω να μάχομαι». Και καταλήγει ο κ. Θεοδοσιάδης: «Επειδή πιστεύω ότι οι πολιτικές μου επιλογές πρέπει να είναι συμβατές με τη συνείδησή μου, αποχωρώ από τη Νέα Δημοκρατία».

Στο μεταξύ, οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και συντονίζοντας τη δράση τους με άλλους φορείς. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε, σήμερα στη Γενική του Συνέλευση, η οποία διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα, να ανοίξουν τα φαρμακεία από αύριο, να καταργηθούν οι εφημερίες, (εξαιρούνται τα Σαββατοκύριακα) και παραμονή μόνο των διανυκτερεύσεων, «μετατροπή των φαρμακείων σε μόνιμα εκλογικά τμήματα ενάντια όσων ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο» και συντονισμό δράσεων με άλλους θιγόμενους κλάδους.

Οι φαρμακοποιοί πάντως  έχουν ήδη αποφασίσει συμμετοχή στη γενική απεργία της 9ης Απριλίου.

Οι ασθενείς του λεκανοπεδίου θα εξυπηρετούνται σήμερα από 39 φαρμακεία ασφαλείας στην Αττική και 15 στον Πειραιά.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρώντας στην εφαρμογή της κινητικότητας και προγραμματίζουν συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας.