current views are: 1

31 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση17:20

Tα φαρμακεία ανοίγουν η «βεντέτα» με τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν κλείνει

Στην αναστολή των κινητοποιήσεων κατέληξε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, όμως οι φαρμακοποιοί δεν πρόκειται να θάψουν το «τσεκούρι» του πολέμου κατά της κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Δημοσίευση 17:20’
αρθρο-newpost

Στην αναστολή των κινητοποιήσεων κατέληξε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, όμως οι φαρμακοποιοί δεν πρόκειται να θάψουν το «τσεκούρι» του πολέμου κατά της κυβέρνησης και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Στην αναστολή των κινητοποιήσεων κατέληξε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έπειτα από μια θυελλώδη συνεδρίαση, όμως οι φαρμακοποιοί δεν πρόκειται να θάψουν το «τσεκούρι» του πολέμου κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Δεν τελειώσαμε, τώρα ξεκινάει ο αγώνας. Η απεργία είναι μία έκτακτη ανάγκη, εν όψει ενός φαινομένου που δυσκολεύει ή καταστρέφει έναν κλάδο. Από εκεί και πέρα, αν κάτι γίνει νόμος, δεν έχει νόημα να τη χρησιμοποιείς ως όπλο. Υπάρχουν, όμως, άλλα όπλα, πιο επώδυνα, γι’ αυτούς που ψήφισαν αυτό το έκτρωμα και προέβησαν, κατά την άποψή μου, την κυβερνητική εκτροπή στη Βουλή. Θα σας πω ένα μέτρο, γιατί είναι έξι, όπως θα πω στη γενική συνέλευση. Είναι 11.000 φαρμακεία να γίνουν 11.000 εκλογικά κέντρα – μηδενός εξαιρουμένου – που θα ενημερώνουν τον κόσμο για τη φαρμακευτική υπηρεσία στην Ελλάδα πλέον, τι έχασε ο κόσμος, τι χάσαμε εμείς και πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Εάν πραγματικά έκαναν αυτό το πράγμα πριν από τις εκλογές, φανταστείτε τι θα κάνουν μετά από αυτές. Αυτό σκεφθείτε, γιατί το σκέφτομαι και τρομάζω» δήλωσε στον Βήμα Fm o πρόεδρος του ΦΣΑ, Κώστας Λουράντος προσθέτοντας:

Το «καληνύχτα σας, κύριε Λουράντο» θα το δούμε και θα πω σύντομα «καληνύχτα σας, κύριοι υποστηρικτές ιδιωτικών συμφερόντων, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ». Ξεκινάει κάτι καινούργιο που θα το αντιμετωπίσετε και πολύ σύντομα…».

Ο κ. Λουράντος, μάλιστα, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε «κότες» και «φραγκόκοτες» τους βουλευτές της κυβέρνησης που ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο.

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προσφεύγοντας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και συντονίζοντας τη δράση τους με άλλους φορείς.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα της ΝΔ.

 

 


σχετικα αρθρα