Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη Μήλο.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησε ημερίδα για την Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο Μήλου από τον  την εταιρεία «ΛΑΒΑ Μεταλλευτική και Λατομική Α.Ε.».

 Την ημερίδα παρακολούθησαν περίπου 450 μαθητές των σχολείων του νησιού, συνοδοί καθηγητές και γονείς ενώ οι θεματολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης από τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Σφακιανάκη Εμμανουήλ αφορούσαν στα εξής αντικείμενα:

· Την αποστολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

· Το σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων.

· Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.

· Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

· Στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τη διείσδυση των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

 Στόχος ήταν η παράλληλη ενημέρωση των μαθητών και των γονέων αυτών για τα εγκλήματα που τελούνται στο διαδίκτυο ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου μέσα από την ομαλή  προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

 Μετά το τέλος της παρουσίασης, οι παρευρισκόμενοι μαθητές και γονείς υπέβαλαν  ερωτήσεις στους ομιλητές.