current views are: 1

1 Απριλίου 2014
Δημοσίευση07:59

Βραβείο στον Δήμο Ηρακλείου για το πρόγραμμα «I am Roma» (Βίντεο)

Θα θυμάστε ασφαλώς το πρόγραμμα “I am Roma” στο οποίο έλαβε μέρος ο Δήμος Ηρακλείου. 

Δημοσίευση 07:59’
αρθρο-newpost

Θα θυμάστε ασφαλώς το πρόγραμμα “I am Roma” στο οποίο έλαβε μέρος ο Δήμος Ηρακλείου. 

Θα θυμάστε ασφαλώς το πρόγραμμα “I am Roma” στο οποίο έλαβε μέρος ο Δήμος Ηρακλείου. Στο πρόγραμμα, το οποίο ήταν διακρατικό, συμμετείχαν άλλες επτά πόλεις της Ευρώπης: Πράγα, Τιμισοάρα, Μπρατισλάβα, Βουκουρέστι,  Ντόμπριχ, Σίντρα και Μπέλφαστ. Πόλεις στις οποίες άλλες λίγο – άλλες πολύ, οι Ρομά έχουν παρουσία.

Το πρόγραμμα είχε σαν στόχο τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας σε θέματα διακρίσεων και την προσπάθεια απαλοιφής διαφόρων στερεοτύπων σε βάρος των Ρομά γενικά και ειδικότερα των παιδιών Ρομά.

Το μέιλ που έφτασε από τις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα στον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Αεράκη γέμισε χαρά και υπερηφάνεια τον ίδιο και τα στελέχη του Δήμου.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέσω των συντονιστών του προγράμματος το Εθνικό Κέντρο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Σλοβακίας ζητά την άδεια του Δήμου να κάνει χρήση του βίντεο (εξαιρετικού πράγματι!) που γυρίστηκε στα πλαίσια του προγράμματος και να χρησιμοποιήσει υπότιτλους στην σλοβακική.

Μετά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία το έχει ήδη μεταφράσει στην αγγλική γλώσσα, και το έχει διανείμει στους υπεύθυνους εκπροσώπους, μια εθνική αρχή, αυτή της Σλοβακίας επιθυμεί να κάνει χρήση ενός βίντεο γυρισμένου στον καταυλισμό των Ρομά στην Αλικαρνασσό που προαγάγει τη φιλία των παιδιών ανεξαρτήτως της καταγωγής τους.

Η επιτυχία του προγράμματος «I am Roma» είχε σαν αποτέλεσμα να βραβευτεί ο Δήμος Ηρακλείου σε ειδική τελετή στο Στρασβούργο πριν μερικούς μήνες στην 4th Dosta του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα για τις δράσεις και τις δομές που αφορούν τους Ρομά.


σχετικα αρθρα