Κανονικά θα μπορούν στο εξής οι πολίτες, να χρησιμοποιούν όλους τους υπογειοποιημένους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της Καρδίτσας, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε δώδεκα, καθώς όπως έγινε γνωστό σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των πεζοδρομίων μετά την τοποθέτηση των κάδων.

Με το σύστημα αυτό, το οποίο υλοποιεί ο Δήμος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου/ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης της διαχείρισης των απορριμμάτων, επιτυγχάνονται συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όπως η αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας του χώρου χάρη στην υπόγεια εγκατάσταση των κάδων. Το μόνο εμφανές μέρος του συστήματος είναι η πλατφόρμα κυκλοφορίας μαζί με ένα καλαίσθητο και συμπαγών διαστάσεων πύργο τροφοδοσίας.

Αυξάνεται επίσης η αποθηκευτική ικανότητα, ενώ αποτρέπεται ριζικά η έκθεση των απορριμμάτων στην κοινή θέα και ελέγχεται με βέλτιστο τρόπο το πρόβλημα δυσοσμιών χάρη στην στεγανότητα του συστήματος. Τέλος επιτυγχάνεται, υψηλή αισθητική, χαμηλή στάθμη θορύβου, αποτελεσματική αντιμετώπιση οσμών.

Η Δημοτική Αρχή απευθύνει κάλεσμα στους δημότες να ρίχνουν τα κοινά απορρίμματα στους κάδους μέσα σε κλειστές σακούλες, ενώ όσον αφορά τα ανακυκλώσιμα υλικά, ιδιαίτερα οι επαγγελματίες του κέντρου θα πρέπει να “σπάζουν” τα χαρτοκιβώτια, ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο και η μεγαλύτερη χωρητικότητα των υπόγειων κάδων (3000 λίτρων ο καθένας).