Τριάντα επτά μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης στην περιοχή Καρδαμύλλων της Χίου.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε για ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου. Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό  ενώ από ξηράς διεξήχθησαν έρευνες από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Καρδαμύλων.

Κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν οι μετανάστες, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Η λέμβος βρέθηκε κατεστραμμένη από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ άπαντες οι συλληφθέντες πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «Σκυλίτσιο» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Στον εντοπισμό και τη διάσωση από τη θάλασσα 41 παράνομων μεταναστών προέβησαν τα ξημερώματα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Ειδικότερα, τρία πλωτά περιπολικά του λιμενικού, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή «Τομαρονήσια» Λέσβου, ημιβυθισμένη λέμβο με επιβαίνοντες μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.  

Άμεσα  τα πλωτά του λιμενικού, προέβησαν στην περισυλλογή των  σαράντα ενός μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα της Μυτιλήνης, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.