Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 20.00 στο κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδες διαδηλωτών που ήταν μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, επί της οδού Σταδίου, προσπάθησαν να σπάσουν το μπλόκο και να κατευθυνθούν προς την πλατεία Συντάγματος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Λίγο αργότερα αστυνομικές δυνάμεις της Ομάδας ΔΕΛΤΑ και των ΜΑΤ διέλυσαν ομάδα νεαρών που επιχειρούσαν να βάλουν φωτιά στην τράπεζα Πειραιώς στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος των Προπυλαίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε 8 προσαγωγές.

Οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στο μπλόκο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου μέχρι τα σημεία που είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και επέστρεψαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου και διαλυθήκαν.

Επικεφαλής της πορείας είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στρατούλης, Δρίτσας, Λαφαζάνης και άλλα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας και στελέχη του κόμματος.

«Οι απαγορεύσεις των συγκεντρώσεων θυμίζουν τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας της χώρας» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν είναι ούτε μπανανία ούτε προτεκτοράτο, και οι εργαζόμενοι θα καταργήσουν τις απαγορεύσεις στην πράξη».

Τελευταίο αποχώρησε το μπλοκ των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι ήταν συγκεντρωμένοι επί της οδού Πανεπιστημίου στο ύψος της Ιπποκράτους.

Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στην Ομόνοια (σ.σ. εκεί είχε οριστεί η προσυγκέντρωση), το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Γιώργος Πέρρος, είπε ότι παρά την κυβερνητική απαγόρευση των διαδηλώσεων και την αξιοποίηση διαφόρων μηχανισμών για να γίνουν διάφορα μικροεπεισόδια, εμείς κάναμε την συγκέντρωσή μας, διαδηλώσαμε.

«Δεν περνούν σε εμάς απαγορεύσεις, να το ξέρουν καλά» υπογράμμισε ο κ. Πέρρος προσθέτοντας ότι «μπροστά μας έχουμε μια νέα μάχη που ξέρουμε όλοι μας ότι θέλει μεγάλη προσπάθεια, γι' αυτό να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα, μεγαλύτερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα για να εκφράσουν οι εργάτες κι ο λαός την οργή του και την αντίθεσή του».

«Η απεργία (της 9ης Απριλίου) πρέπει να έχει επιτυχία παντού, άρα πρέπει όλα τα συνδικάτα, όλες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και κάθε καλοπροαίρετος αγωνιστής, να συγκρουστούμε με την εργοδοσία και τους μηχανισμούς της γιατί πρέπει τούτη η απεργία να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση, τους μονοπωλιακούς ομίλους και την ΕΕ» είπε ο κ. Πέρρος καλώντας σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.