current views are: 1

1 Απριλίου 2014
Δημοσίευση16:42

Μυστικά για τέλεια επιδερμίδα

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε λείο, φωτεινό και ομοιόμορφο δέρμα; 
 

Δημοσίευση 16:42’
αρθρο-newpost

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε λείο, φωτεινό και ομοιόμορφο δέρμα; 
 

Τι πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε λείο, φωτεινό και ομοιόμορφο δέρμα; 

«Να αποκτήσουμε πέντε μικρές συνήθειες», τονίζουν οι ειδικοί.

No1: Καταναλώνουμε καθημερινά τροφές πλούσιες σε Ω λιπαρά οξέα

Τα λιπαρά οξέα θωρακίζουν την άμυνα του δέρματος απέναντι σε ερεθισμούς και κοκκινίλες και συγκρατούν την υγρασία. Τροφές όπως ο σολωμός, οι σαρδέλες, ο τόνος, και τα περισσότερα θαλασσινά, το αβοκάντο, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, τα αβγά, το σπανάκι και τα φασόλια είναι πλούσια σε Ω λιπαρά οξέα.

No2: Ασκούμαστε όσο πιο συχνά μπορούμε

Δεν εννοούμε απαραίτητα να γυμναζόμαστε σκληρά, αλλά να προσπαθούμε να αυξάνουμε τους παλμούς μας έστω και με γοργό βάδισμα ή ανέβασμα των σκαλιών. Η εφίδρωση αποτοξινώνει τον οργανισμό και το δέρμα και ταυτόχρονα η άσκηση ενεργοποιεί τις ενδορφίνες, τις ορμόνες της ευτυχίας που έτσι κι αλλιώς ενισχύουν τη λάμψη μας.

No3: Κάθε βράδυ χρησιμοποιούμε μια κρέμα με ρετινόλη ή παράγωγα της

Η ρετινόλη δεν είναι άλλη από βιταμίνη Α, η οποία αποδεδειγμένα ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, και κατά συνέπεια μειώνει το βάθος των ρυτίδων και παχαίνει την επιδερμίδα. «Όταν βλέπω μία γυναίκα, καταλαβαίνω αμέσως αν χρησιμοποιεί ρετινόλη, γιατί το δέρμα της είναι λαμπερό και λείο» μας αποκάλυψε ένας δερματολόγος.

No4: Κοιμόμαστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ

Η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες γερνάει το δέρμα και προκαλεί σπυράκια. Ο ύπνος μειώνει τα επίπεδά της στο αίμα.

No5: Χρησιμοποιούμε αντηλιακό

Ο Νο 1 παράγοντας γήρανσης του δέρματος δεν είναι ο χρόνος, αλλά ο ήλιος. Γι’αυτό πριν βγούμε από το σπίτι το πρωϊ, δεν παραλείπουμε το αντηλιακό μας ή την κρέμα με SPF την ημέρα. Κι αυτό ισχύει βρέξει – χιονίσει, στην κυριολεξία, μιας και οι υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα και καταστρέφουν την επιδερμίδα μας.


σχετικα αρθρα