Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο και στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλεσών του Δήμου Μαλεβυζίου οκτώ Σύροι ηλικίας από 28 έως 45 ετών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι, οι πέντε από τους συλληφθέντες διακινητές αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας κρατούσαν παράνομα, στην συγκεκριμένη οικία δεκαεννέα μη νόμιμους αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και δέκα ανήλικα παιδιά.

Επιπλέον στο σπίτι- φυλακή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και πενήντα ένα κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνση στη διακίνηση των μη νόμιμων μεταναστών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε έρευνα σε οικία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλεσών του Δήμου Μαλεβυζίου, όπου διαπιστώθηκε ότι οι τρείς αλλοδαποί και ο 45χρονος διακινητής, κρατούσαν παράνομα, 28 μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, ηλικίας από 18 έως 42 ετών ανάμεσα στους οποίους και ένα ανήλικο παιδί. 

Στην έρευνα που πραγματοποιήσαν οι αστυνομικοί στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο με πέντε πλήρη φυσίγγια και 7 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε ακόμη ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνσης στη διακίνηση των μη νόμιμων μεταναστών.

Τα μέλη της οργάνωσης διευκόλυναν την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα και τους μετέφεραν σε διάφορα διαμερίσματα, τα οποία ενοικίαζαν προσωρινά, ενώ στη συνέχεια τους προωθούσαν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ το άτομο.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.