Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Μηνυτήριες αναφορές κατά του γιού του Τάκη Μπαλτάκου, Δημήτρη, κατέθεσαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Μιχάλης Αρβανίτης και ένας επιστημονικός συνεργάτης της Χρυσής Αυγής για το επεισόδιο στη Βουλή, ενώ τέθηκε στη διάθεση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ματθαιόπουλος και Αρβανίτης κατέθεσαν τις μηνύσεις στο Α.Τ. Συντάγματος μαζί με έναν ειδικό συνεργάτη του κόμματος, ο οποίος δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ξυλοκοπήθηκε από τον υιό του κ. Μπαλτάκου. Και οι τρεις άνδρες έφεραν εμφανή μεν ελαφρά δε σημάδια πάλης στο πρόσωπό τους. Έτσι, ο Δημήτρης Μπαλτάκος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το οποίο λήγει αύριο το βράδυ.

Οι αστυνομικοί ωστόσο εκτιμούν ότι ο κ. Μπαλτάκος θα παραδοθεί λόγω της ένστολης ιδιότητάς του και δεν θα... εξαφανιστεί για να παρέλθει το αυτόφωρο και να σταλεί η δικογραφία απευθείας στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δύο βουλευτές και ο επιστημονικός συνεργάτης που προσήλθαν στο Τμήμα έδειξαν τα σημάδια από την επίθεση και ήταν ιδιαίτερα ενοχλημένοι από το επεισόδιο παραθέτοντας λεπτομερώς τις υβριστικές αναφορές προς το πρόσωπό τους. Ερώτημα παραμένει το πως ο Δημήτρης Μπαλτάκος εισήλθε στη Βουλή.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας όταν έμαθε για το περιστατικό, βρισκόταν στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό στην ανακοίνωσή του:

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα και σχετικές καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, Σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος φέρεται εμπλεκόμενος σε επεισόδιο σε βάρος Βουλευτών πολιτικού κόμματος, με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία ανατέθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Παράλληλα ο εν λόγω Αξιωματικός τέθηκε στη διάθεση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η καταγγελία στην Ολομέλεια από τον βουλευτή της ΧΑ Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός του Μιχάλης Αρβανίτης έπεσαν θύματα χυδαίων ύβρεων και χειροδικίας από τον υιό Μπαλτάκο, αμέσως μετά την αποκάλυψη στην Ολομέλεια της συνομιλίας του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο βουλευτής κατήγγειλε επίσης ότι «αν και θα έπρεπε δεν κινήθηκε διαδικασία αυτοφώρου μόνο και μόνο επειδή πρωταγωνιστής της επίθεσης ήταν υιός σημαίνοντος στελέχους της ΝΔ».

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αργά το μεσημέρι πήγαν στο γραφείο του Φρουράρχου της Βουλής και ζήτησαν να καταθέσουν μήνυση για το επεισόδιο αλλά ο Φρούραρχος τους απάντησε πως αρμόδια υπηρεσία για να απευθυνθούν είναι το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος. Την ίδια ώρα, το επεισόδιο καταδίκασαν όλα τα κόμματα.