Μπορεί η MSC Cruises να έχει πολύχρονη σχέση με την "ΟΛΘ ΑΕ" στο πεδίο της διακίνησης εμπορευμάτων, ωστόσο από φέτος, για πρώτη φορά, η σχέση των δύο πλευρών επεκτείνεται και στο "κομμάτι" της κρουαζιέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, μεθαύριο (Σάββατο 5 Απριλίου), στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα "δέσει" το κρουαζιερόπλοιο "Armonia" της συγκεκριμένης εταιρείας, προερχόμενο από τη Βενετία, με 2000 επιβάτες και 900 άτομα προσωπικό.

Το "Armonia", που θα "ανοίξει" τη σεζόν κρουαζιέρας για φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα καταφτάσει στις 8 το πρωί και θα αναχωρήσει, με προορισμό τη Σμύρνη, στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Σύμφωνα με στοιχεία της "ΟΛΘ ΑΕ", φέτος στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να αφιχθούν 25 κρουαζιερόπλοια- έναντι 18 πέρυσι και 11 το 2012. Μάλιστα, την περασμένη χρονιά, ο αριθμός επιβατών των κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκε σημαντικά μεγαλύτερος έναντι του 2012, φθάνοντας τους 14.700, από 8014.

Σημειώνεται ότι, τα τελευταία χρόνια, η "ΟΛΘ ΑΕ" έχει φροντίσει για τη διευθέτηση μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν την εξυπηρέτηση ενός κρουαζιερόπλοιου και συγκεκριμένα τις γρήγορες διαδικασίες εισόδου-εξόδου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, την πιστοποίηση των απαιτούμενων συστημάτων ασφαλείας, τα χαμηλά τέλη προσόρμησης και την πρώτη, φιλική εικόνα της πόλης.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "ΟΛΘ ΑΕ" Στέλιος Αγγελούδης, το 70% των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στη Θεσσαλονίκη μένουν στην πόλη, ενώ το 30% μετακινείται σε γειτονικές περιοχές (Όλυμπος, Βεργίνα κ.α.).

Τα ενδιαφέροντα δε όσων επιλέγουν να "ανακαλύψουν" τη Θεσσαλονίκη εστιάζονται στην εστίαση, τα αξιοθέατα και τις μικρές αγορές, με τη δαπάνη ανά άτομο να κυμαίνεται στα 70-100 ευρώ.