Εξιχνιάστηκαν, από την έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, που είχαν διαπραχθεί χθες και τον Ιανουάριο του 2014, σε χωριά της Καβάλας και της Ηλείας αντίστοιχα. 

Συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Καβάλας, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις νεαροί Έλληνες ηλικίας 28 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται επίσης μία 24χρονή κοπέλα.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες, με ένα φορτηγό αυτοκίνητο, μετέβησαν στη Λεκάνη Καβάλας, όπου οι δύο από αυτούς, ηλικίας 28 και 25 ετών, με το πρόσχημα πώλησης κουβερτών, εισήλθαν στην οικία ενός 82χρονου ημεδαπού και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από το πορτοφόλι του, το χρηματικό ποσό των 850 ευρώ. 

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις δράστες. 

Στην κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, από το οποίο τα 850 ευρώ αποδόθηκαν στον 82χρονο.  

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι τον Ιανουάριο του 2014, σε χωριό της Ηλείας, ο 28χρονος μαζί με την 24χρονη σύζυγό του, αφαίρεσαν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, από 84χρονο, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. 

Σημειώνεται ότι οι δύο 25χρονοι δράστες, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα. 

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.