Πρόγραμμα επιμόρφωσης στο γερμανικό δυαδικό σύστημα επαγγελματικής εκπαίδευσης, παρακολουθούν δώδεκα σπουδαστές των ΕΠΑΣ Καβάλας στη Νυρεμβέργη, στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci.

Οι Έλληνες σπουδαστές, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή Ν. Βραχιόνη και τον υποδιευθυντή, Αθ. Καψιτίδη, έγιναν θερμά δεκτοί από τις τοπικές Αρχές (η Καβάλα και η Νυρεμβέργη είναι εδώ και χρόνια αδελφές πόλεις) αλλά και τους ομογενείς. Το επίσημο καλωσόρισμα στην πόλη έγινε στην «Ωραία αίθουσα» του δημαρχείου, από τον Έλληνα εκπρόσωπο του δημάρχου της Νυρεμβέργης, δημοτικό σύμβουλο Κ. Αγαθαγγελίδη.

Με την άφιξή τους στην πόλη, στις 29 Μαρτίου, οι σπουδαστές της Καβάλας επισκέφθηκαν, με τη συνοδεία του προέδρου του ελληνο-γερμανικού συλλόγου αδελφοποίησης «Φίλος», Σ. Ξώγνου, την παλιά πόλη της Νυρεμβέργης, την τοπική ελληνική κοινότητα, ενώ παρακολούθησαν και το εορταστικό πρόγραμμα για την 25η Μαρτίου, που διοργάνωσε το Ενιαίο Λύκειο Νυρεμβέργης «Νίκος Καζαντζάκης», παρουσία και της γενικής προξένου της Ελλάδας, Σ. Γραμματά.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα ξεκίνησε χθες, 2 Απριλίου, στις Σχολές μαθητείας και σε διάφορες επιχειρήσεις της Νυρεμβέργης. Τα προγράμματα μορφωτικών ανταλλαγών, διάρκειας δύο εβδομάδων, προβλέπεται να συνεχιστούν, με την συνεργασία Επαγγελματικών Σχολών, ΤΕΙ Καβάλας και TU Nürnberg, όπως και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και του FAU Universität Erlangen-Nürnberg.