Σπυρόπουλος: Είμαι νομοταγής, δεν φοβάμαι τη Δικαιοσύνη (Βίντεο)

Για την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση της κατάχρησης δημόσιου χρήματος μίλησε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ότι όταν κάποιος οφείλει στο ΙΚΑ, εφαρμόζονται όλα τα αναγκαστικά μέτρα. «Του δεσμεύουμε την κινητή και ακίνητη περιουσία του, την εμπράγματη περιουσία - τα προϊόντα του και, ταυτόχρονα, δεσμεύουμε τους λογαριασμούς του», τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος, διευκρινίζοντας ότι στους λογαριασμούς αυτούς μπορεί μόνο να μπαίνουν χρήματα. «Όταν συμβεί αυτό, η εταιρεία δεν υφίσταται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο επισήμανε ότι ο νόμος αυτός, κατά την άποψή του, είναι λάθος και πρέπει να αλλάξει.« Υπάρχει προβληματισμός στο υπουργείο για το νόμο αυτό έπειτα από πρόταση δική μας. Η εταιρεία αυτή έχει 30 χρόνια ιστορία, έπεσε σε δυσκολίες και ήταν σε διαδικασία μεταπώλησης. Παραμονές χριστουγέννων είχαμε το δίλημα αν θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Τελικά η εταιρεία πουλήθηκε, καταβάλλονται κανονικά τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, η εταιρεία διευθετεί τις οφειλές της, σε 12 μήνες θα γίνει πλήρης εξόφληση και όλα πάνε καλά», είπε.

Καταλήγοντας ο διοικητής του ΙΚΑ τόνισε ότι «σέβομαι τους νόμους αλλά σέβομαι και τους ανθρώπους. Ο νόμος δεν τυφλός, ούτε η Δικαιοσύνη, δεν φοβάμαι τίποτα».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο