Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ το Σάββατο κατά τη διάρκεια τέλεσης λαμπαδηδρομίας, στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Μαραθώνιου δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο.

Η Τροχαία με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί ότι με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή της λαμπαδηδρομίας και την ασφάλεια των δρομέων, θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες ρυθμίσεις στην κυκλοφορία:

1) στον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου δεν θα επιτρέπεται από τις 15.00 η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων: 

- στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Εθνικής Αντιστάσεως και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, από την οδό Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι την οδό Κατσαντώνη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- στην οδό Κατσαντώνη, από την οδό Εθνικής Αντιστάσεως μέχρι την οδό Φλώρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- στην οδό Φλώρου από την οδό Κατσαντώνη μέχρι την οδό Μεγ. Αλεξάνδρου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, από την οδό Φλώρου μέχρι το ύψος της Πλατείας Ευόσμου (οδός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ) και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

2) στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης, δεν θα επιτρέπεται από τις 16.00 η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων

- στην οδό Αγίας Παρασκευής, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Θ. Χατζίκου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- στην οδό Θ. Χατζίκου, από την οδό Αγ. Παρασκευής μέχρι την Λεωφ. Δενδροποτάμου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής

- στη Λεωφ. Δενδροποτάμου, από την οδό Θ. Χατζίκου μέχρι την οδό 28ης Οκτωβρίου και μόνο στο ρεύμα πορείας προς την οδό Καραολή Δημητρίου

- στην οδό 28ης Οκτωβρίου, από τη Λεωφ. Δενδροποτάμου μέχρι την οδό Μ. Αλεξάνδρου και μόνο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς ανατολικά

- στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, από την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι την πλατεία Επταλόφου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής. 

Από τις 14.00 έως τις 18.30 δεν θα επιτρέπεται επίσης η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων πέριξ της πλατείας Επταλόφου και συγκεκριμένα στις συμβολές της με τις οδούς Μ. Αλεξάνδρου, Ελ. Βενιζέλου και Γ. Χαλκίδη. 

- στην οδό Μ. Αλεξάνδρου του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης από τις 16.00 και μέχρι το πέρας της λαμπαδηδρομίας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις της παραγράφου (2). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τους γύρω δρόμους.

Επίσης, κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δεν θα επιτρέπεται από τις 17.00 η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων, προοδευτικά και ανάλογα με το χρονικό σημείο διέλευσης των δρομέων, στην οδό Ν. Κουντουριώτη, από τον κόμβο Δικαστηρίων μέχρι το ύψος της Λεωφ. Νίκης και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, στη Λεωφ. Νίκης, από την ύψος της οδού Ν. Κουντουριώτη μέχρι την πλατεία Λευκού Πύργου και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν τις διαδρομές και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.