Ακόμα δεν έχει καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι από το ανατριχιαστικό φονικό στο Αντισκάρι. Η κοινωνία δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τον άγριο ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 51χρονου ναυτικού με μαγκούρες για μια παρατήρηση… Και όμως! Ενώ ο κόσμος παραμένει παγωμένος, οι «καπετάνιοι» συνεχίζουν να αλωνίζουν. Το νέο περιστατικό τρόμου, για το οποίο έχει υποβληθεί μήνυση, καταγγέλλεται πως έγινε μέρα μεσημέρι στον πολύπαθο Προφήτη Ηλία.

Συγκεκριμένα, καταγγέλλεται πως έγινε μέρα μεσημέρι στην πλατεία του χωριού, εκεί όπου κάποτε είχαν πέσει νεκροί ο Πρίαμος Ξυδάκης και ο Μανόλης Σταυρουλάκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όλα έγιναν σε κοινή θέα, μπροστά σε ανθρώπους που θα μπορούσαν αργότερα να καταθέσουν ως μάρτυρες, ακόμα και μπροστά σε ανήλικους. Υποστηρίζεται πως δύο αδέλφια, κτηνοτρόφοι στο επάγγελμα, έβγαλαν τις μαγκούρες τους κι άρχισαν να χτυπούν σαν το σκυλί έναν 50χρονο με καταγωγή από το χωριό, που διαμένει στο Ηράκλειο, και πατέρα δύο παιδιών. Κι αυτό γιατί τους ζήτησε το λόγο, επειδή «μπήκε» το κοπάδι τους στα περιφραγμένα μουρέλα του.