Αποτροπιασμό προκαλούν οι φωτογραφίες με παιδιά μελών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στους υπολογιστές στελεχών της οργάνωσης. Στα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το Εθνος, φαίνεται καθαρά ότι οι χρυσαυγίτες είχαν οργανώσει παιδομάζωμα με σκοπό να δημιουργήσουν μια γενιά εμποτισμένη με τα ιδεώδη του μίσους.

Ανήλικα παιδιά που ποζάρουν με την περιβολή της Χρυσής Αυγής, έφηβοι που παρακολουθούν τη διάπλαση του μίσους και χαιρετούν ναζιστικά, ακόμη και βρέφη που φορούν φορμάκι με το έμβλημα του ναζιστικού μορφώματος. 

Η πλειονότητα του νέου υλικού έχει προκύψει από τις έρευνες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα των προφυλακισμένων πυρηναρχών της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη και Γιάννη Καζαντζόγλου. 

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η τοπική οργάνωση είχε αναλάβει να κρατάει αρχείο με όλες τις εκδηλώσεις, όπως και να δημιουργήσει την πιο «σκληροπυρηνική» ομάδα ταγμάτων εφόδου που δρούσε και σε άλλες περιοχές. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας, στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε ο Γιώργος Πατέλης και η σύζυγός του βρέθηκαν συνολικά 13.928 φωτογραφίες και 868 αρχεία βίντεο.