Τεταμένη περαμένει η κατάσταση στην Κερατέα, αφού συνεχίζονται οι οδομαχίες των κατοίκων με τους άνδρες των ΜΑΤ σε δύο μέτωπα. Το ένα βρίσκεται στα πρώτα σπίτια της Κερατέας στον περιφερειακό που είναι παράλληλος της Αθηνών Λαυρίου και το δεύτερο στον κόμβο της Κακής Θάλασσας. Στην κυκλοφορία δόθηκε και πάλι η Λεωφόρος Λαυρίου σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών.

Οι κάτοικοι πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ τα ΜΑΤ απαντούν με συνεχή ρίψη χημικών. Σύμφωνα με τους κατοίκους στο πεδίο των συγκρούσεων πετάει ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν ορισμένοι μικροτραυματισμοί, ενώ έγιναν και συλλήψεις από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα, σκαπτικό μηχάνημα κατέστρεψε και το δεύτερο οδόφραγμα που είχαν στήσει οι κάτοικοι στη Λεωφόρο Λαυρίου, και αποχώρησε συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Οι καμπάνες στις εκκλησίες, καθώς και η σειρήνα στο Δημαρχείο Λαυρεωτικής ηχούν συνεχώς προειδοποιώντας τους κατοίκους για την έλευση των αστυνομικών δυνάμεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν διμοιρίες των ΜΑΤ συνόδευσαν εκσκαφέα για να ανοίξει το οδόφραγμα που έχει στηθεί χθες επί της λεωφόρου Λαυρίου, στο ύψος της πρώτης εισόδου της πόλης.

Η ισχυρή παρουσία των κατοίκων εμπρός από το οδόφραγμα ανέκοψε την επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε σε συμπλοκή με χρήση χημικών και μολότοφ, υπό την παρακολούθηση δύο ελικοπτέρων.