Ο φόβος για ένα ενδεχόμενο μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα παραμένει διάχυτος σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους που διατυπώνουν προβληματισμό για τις αντιδράσεις στη δημιουργία της φυλακής για... τρομοκράτες και βαρυπονίτες αφού το κλίμα είναι έκκρυθμο εντός και εκτός σωφρονιστικών καταστημάτων.

Η... ηρεμία των τελευταίων εβδομάδων έπειτα από ένα μπαράζ μικρών και μεγάλων χτυπημάτων και το γεγονός ότι οι δραπέτες Χριστόδουλος Ξηρός και Νίκος Μαζιώτης, όπως και τα μέλη των οργανώσεων που ευθύνονται για το χτύπημα στο σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι αλλά και στα γραφεία της Χρυσής Αυγής παραμένουν ασύλληπτοι φαίνεται ότι δημιουργούν ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, μια τρομοκρατική επίθεση εν μέσω ειδικά της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ με στόχο τις σχέσεις της χώρας μας με τη Γερμανία, όπως η επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα και για αυτό η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε επαγρύπνηση.

Αρκετοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν επίσης ανησυχία για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου τρομοκρατικού πλήγματος κατά των εγκαταστάσεων της φυλακής προκειμένου να γίνει μια μεγάλη απόδραση ή ένα συμβολικό χτύπημα. Για τον λόγο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε πλήρη εργήγορση.

Στην πραγματικότητα, η κατασκευή των φυλακών υψίστης ασφαλείας έχει προκαλέσει έκδηλες αντιδράσεις και σε κρατούμενους για τη 17Ν αλλά και σε άτομα που ανήκουν στο... αντάρτικο πόλης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιστολή του Δημήτρη Κουφοντίνα για τις φυλακές ο οποίος κάλεσε σε... αντίσταση ενάντια στη δημιουργία των φυλακών στο Δομοκο.

Ειδικότερα, για «ελληνικά Γκουαντάναμο» έκαναν λόγο σε επιστολή τους στο «Ποντίκι», ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, ο καταδικασθείς για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» Κώστας Γουρνάς και ο καταδικασθείς για την υπόθεση της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας. Ανέφεραν μάλιστα, ότι «το νομοσχέδιο εφαρμόζεται στις φυλακές πριν ακόμα ψηφιστεί» και «το κόψιμο των αδειών, το κλείσιμο κάθε βαλβίδας αποσυμπίεσης, οδηγούν ήδη σε τραγικά αποτελέσματα: το μαχαίρι στο Μαλανδρίνο κρατούσαν οι τρεις εμπνευστές του νομοσχεδίου».

Παράλληλα, η οργάνωση που ανέλαβε το χτύπημα στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη έκανε σαφείς αναφορές στο ζήτημα των φυλακών υψίστης ασφαλείας. Πρόκειται για την οργάνωση «Μηδενική Ανοχή», η οποία στην προκύρηξή της κάλεσε σε «μπαράζ επιθέσεων εναντίον όσων άμεσα ή έμμεσα συμμετέχουν στο σχέδιο μετατροπής των φυλακών Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας». Προειδοποιήσεις και απειλές έχουν εκφράσει και οι φυλακισμένοι «Πυρήνες».

Σημειώνεται ότι χτες το απόγευμα, άγριο κυνηγητό εξελίχθηκε στα χωράφια, έξω από τις φυλακές του Δομοκού, ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και MAT κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην περιοχή, κατά της μετατροπής των φυλακών, σε υψίστης ασφαλείας. Οι διαδηλωτές ήθελαν να πλησιάσουν τις φυλακές Δομοκού, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούσαν να τους κρατήσουν σε ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαδηλωτές έκαναν αρκετές απόπειρες για να πλησιάσουν τις φυλακές, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη μετατροπή των φυλακών Δομοκού σε υψίστης ασφαλείας, ωστόσο οι διμοιρίες των ΜΑΤ δεν τους επέτρεψαν να φτάσουν παρά μόνο σε απόσταση 500 μέτρων.
 
ΑΝ. ΓΑΛ.