Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας από τους εργαζομένους στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Στάση εργασίας από τους εργαζομένους στο λιμάνι

 Στάση εργασίας πραγματοποιούν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι και τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε όλα τα λιμάνια της χώρας που αποφάσισαν από κοινού η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας.

Αφορμή γι' αυτή την κινητοποίηση στάθηκε το γεγονός πως την περασμένη Παρασκευή ορίστηκε στην ημερήσια διάταξη της Βουλής συζήτηση-ενημέρωση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ.

Ως ημέρα συζήτησης, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Φανή Γουργούρη, ορίστηκε η αυριανή (στις 5 το απόγευμα), ωστόσο δεν αποκλείεται να μεταφερθεί για τις 11 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση, την ημέρα συζήτησης του θέματος που αφορά την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την πώληση του ΟΛΘ, οι εργαζόμενοι εξήγγειλαν 24ωρη απεργία, προκειμένου να κατέβουν στην Αθήνα και να διαδηλώσουν έξω από τη Βουλή.

Εξάλλου, μεθαύριο, Τετάρτη 9 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ θα συμμετάσχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιδιώκοντας μάλιστα η πώληση του ΟΛΘ να είναι το κεντρικό θέμα στην απεργιακή συγκέντρωση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο