current views are: 1

7 Απριλίου 2014
Δημοσίευση13:00

ΕΛ.ΑΣ.: Απελάθηκαν 633 μετανάστες τον Μάρτιο

Άλλοι 633 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον Μάρτιο, μέσω των διαδικασιών επιστροφής τις οποίες διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Δημοσίευση 13:00’
αρθρο-newpost

Άλλοι 633 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον Μάρτιο, μέσω των διαδικασιών επιστροφής τις οποίες διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Άλλοι 633 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον Μάρτιο, μέσω των διαδικασιών επιστροφής τις οποίες διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., 271 αλλοδαποί απελάθηκαν, ενώ σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία 120 άτομα, το Πακιστάν 26 άτομα, την Αλγερία 18 άτομα, τη Γεωργία 18 άτομα, την Κίνα 13 άτομα και την Ουκρανία 10 άτομα.

Για τους εν λόγω μετανάστες είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με πτήσεις από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επίσης, οι 115 από τους πολίτες Αλβανίας, καθώς και 2 υπήκοοι Κοσσόβου επέστρεψαν στη χώρα τους με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Τον Μάρτιο  πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 362 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.

Με τις επιστροφές του μηνός Μαρτίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε 14.528 άτομα.

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, συνολικά 41.501 αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους.


σχετικα αρθρα