Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν προγραμματίσει για την Τετάρτη δάσκαλοι και καθηγητές αντιδρώντας στις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να αποσυρθούν οι αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις, ενώ διοργανώνουν και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν και για το ενδεχόμενο να θιγούν οι αποδοχές τους, καθώς και τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου.

Eντός της ημέρας, η υπουργός Παιδείας ανακοινώνει τις αλλαγές για το Νέο Λύκειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα εξεταστέα μαθήματα μειώνονται και αυξάνουν τα μαθήματα επιλογής.

Η Α΄ Λυκείου θα είναι τάξη γενικής παιδείας. Στη Β' Λυκείου θα υπάρχουν μόνο δύο και όχι τρεις, όπως σήμερα, κατευθύνσεις: η θεωρητική (αρχαία, λατινικά κλπ) και η θετική (μαθηματικά,φυσική,χημεία κλπ). Στη Γ' Λυκείου σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα" εισάγεται μία τρίτη κατεύθυνση που θα αφορά όσους μαθητές ενδιαφέρονται για τις νομικές σχολές και τις ανθρωπιστικές επιστήμες (Κοινωνιολογία, Παιδαγωγικά τμήματα).

Και στα τρία έτη του Λυκείου το μάθημα της ιστορίας παραμένει σύμφωνα με πληροφορίες υποχρεωτικό.

Για την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ενώ θα προσμετράται και ο βαθμός της Β' Λυκείου καθώς και οι ερευνητικές εργασίες τις οποίες και θα πρέπει να εκπονούν ανά τετράμηνο.

Οι αλλαγές τις οποίες αναμένεται να ανακοινώσει η υπουργός Παιδείας έως την Πέμπτη θα αφορούν τους μαθητές που τον Σεπτέμβριο θα πάνε Α' Λυκείου και θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις το Μάιο του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες τον πρώτο χρόνο φοίτησης θα περνούν σε ανώτατα ιδρύματα και το δεύτερο έτος θα επιλέγουν τμήματα-σχολές.