Άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου κάθε μέρα υποβάλλονται σε μετάγγιση 25 θαλασσαιμικοί, ζητά ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Δήμος, η συγκεκριμένη Μονάδα, όπου παρακολουθούνται περίπου 300 ενήλικες με Μεσογειακή Αναιμία, λειτουργούσε με έναν πανεπιστημιακό γιατρό ο οποίος έπρεπε ταυτόχρονα να εξυπηρετεί και τα περιστατικά της Παθολογικής Κλινικής.

«Τον περασμένο Νοέμβριο, οι θαλασσαιμικοί αισθάνθηκαν ανακούφιση όταν δύο γιατροί από το Νοσοκομείο Παναγία μετακινήθηκαν στην Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Νόσου του Ιπποκράτειου. Ωστόσο αυτή η λύση που έδωσε το υπουργείο Υγείας δεν κράτησε πολύ. Από την περασμένη Δευτέρα αυτοί οι δύο γιατροί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ενώ ο γιατρός που προϋπήρχε πήρε άδεια λόγω υπερκόπωσης. Τώρα οι μεταγγίσεις γίνονται χωρίς την παρουσία γιατρού, πράγμα που δημιουργεί ανασφάλεια στους ασθενείς γιατί η μετάγγιση είναι ιατρική πράξη. Όσο για τα φάρμακα και τις εξετάσεις έρχεται και τα γράφει κάποιος ειδικευόμενος από την Παθολογική Κλινική. Ζητούμε να βρεθεί άμεση και οριστική λύση στο πρόβλημα» πρόσθεσε ο κ. Δήμος.