Ευρείας κλίμακας εξόρμηση για την καταπολέμηση του παρεμπορίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, καθώς και σε άλλα σημεία της Αττικής.

Στην εξόρμηση συμμετείχαν αστυνομικοί των ομάδων του «Ξένιου Δία», των ομάδων αντιμετώπισης του παρεμπορίου, ενώ στους ελέγχους συνέδραμαν και αστυνομικοί από άλλες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν τρεις αποθηκευτικοί χώροι – διαμερίσματα στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας και μία μεγάλη αποθήκη στην περιοχή του Καπανδριτίου, μέσα στα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερα από 145.000 είδη παρεμπορίου, η αξία των οποίων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπερβαίνει κατά πολύ τις 300.000 ευρώ. Επίσης, στην περιοχή του Οικονομικού Πανεπιστημίου συνελήφθησαν συνολικά δεκατρία άτομα, τα οποία διέθεταν προς πώληση σε υπαίθριους χώρους απομιμητικά προϊόντα.

Πιο αναλυτικά :

  • Στις οδούς Αναξαγόρα και Κλεισθένους στην περιοχή της Ομόνοιας, εντοπίσθηκαν δύο διαμερίσματα – αποθηκευτικοί χώροι με προϊόντα απομίμησης- παρεμπορίου. Συνελήφθη ένας αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, ενώ στους χώρους αυτούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 14.907 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, ρολόγια χειρός, τσάντες, πορτοφόλια, θήκες και είδη ένδυσης, τα οποία αποτελούν απομιμητικά προϊόντα διαφόρων εταιρειών.
  • Στην οδό Β. Ουγκώ στην Αθήνα, εντοπίσθηκε διαμέρισμα - αποθηκευτικός χώρος, μέσα στο οποίο βρέθηκαν καικατασχέθηκαν 13.315 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 215συσκευασίες λαθραίου καπνού και 34 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών.
  • Στην περιοχή του Καπανδριτίου, εντοπίσθηκε αποθήκη με μεγάλο αριθμό απομιμητικών προϊόντων γνωστών οίκων του εξωτερικού. Κατασχέθηκαν 117.280 τσάντες, πορτοφόλια, ζώνες και φουλάρια με την αξία τους να υπερβαίνει κατ’ εκτίμηση τις 300.000 ευρώ. Συνελήφθησαν για την υπόθεση αυτή τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, διαχειριστές και υπεύθυνοι της αποθήκης, ενώ κατασχέθηκε επιπλέον και Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο οποίο υπήρχαν αποθηκευμένα 4.314 ρολόγια, τσάντες και φουλάρια.
  • Τέλος, μπροστά από το χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα, (δώδεκα αλλοδαποί και ένας ημεδαπός) που πωλούσαν είδη παρεμπορίου. Οι ανωτέρω επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με μάρμαρα, πέτρες, ξύλα και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Κατασχέθηκαν 915 τεμάχια ειδών παρεμπορίου (πορτοφόλια, τσάντες, θήκες και αξεσουάρ κινητών τηλεφώνων, ψηφιακοί δίσκοι, είδη ρουχισμού κ.λπ.)

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των συντονισμένων επιχειρήσεων, από τους αστυνομικούς :

  • ελέγχθηκαν συνολικά 1.033 άτομα,
  • προσήχθησαν 648 σε αστυνομικές Υπηρεσίες,
  • συνελήφθησαν 8 ημεδαποί και αλλοδαποί, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απείθειας και αντίστασης, της πώλησης λαθραίων τσιγάρων, της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καταδικαστικές αποφάσεις κ.ά.,
  • κατασχέθηκαν 2.755 τεμάχια ειδών παρεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.