Ο μοναδικός μη κομματικός υποψήφιος δήμαρχος (κι ο μόνος που δεν έχει κανένα μέλος κόμματος στον συνδυασμό του), ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λασκαρίδης,  έχει πάρει «αμπάριζα» όλες τις γειτονιές κι αναπτύσσει το πρόγραμμα του «ΤΩΡΑ Καλλιθέα». 

Την ώρα που οι κομματικοί υποψήφιοι «σφάζονται» μεταξύ τους (τρεις έχουν δηλώσει υποψηφιότητα για το Δήμο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και δύο από της Ν.Δ.)  εκείνος τους καλεί ν’ αφήσουν τα… μαχαίρια και να μιλήσουν ανοικτά-από τηλεοράσεως- στους πολίτες για τα μεγάλα προβλήματα της Καλλιθέας. 

Η δήλωση-πρόσκληση που τους απηύθυνε, έχει ως εξής: 

“Ο διάλογος δεν είναι προϊόν που ευδοκιμεί στην πόλη μας. Ζούμε σ’ ένα περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με όρους που δεν τον εμπεριέχουν στην Καλλιθέα. 

Τα προβλήματα είναι πολλά και «καυτά» και απαιτούν άμεσες λύσεις. ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη ώρα για να τεθούν όλα επί τάπητος. Η επίλυσή τους δεν μπορεί να περιμένει άλλο.  

Η ώρα της διαχείρησης έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης, ο πολίτης θέλει τον Δήμο να λειτουργήσει ως πέπλο κοινωνικής προστασίας για να καλύψει τις ανάγκες του. 

Κι είναι σαφές ότι διάλογος με συνθήματα και υποσχέσεις δεν γίνεται. «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» που απευθύνονται σε ακροατήριο χειροκροτητών ανήκουν σε άλλες προεκλογικές περιόδους, προ κρίσης. 

Πρέπει να μιλήσουμε ανοικτά και ενώπιον χιλιάδων ανθρώπων που αγωνιούν όχι μόνο για το αύριο αλλά και για το σήμερα της Καλλιθέας. 

Το μόνο μέσο που μπορεί να μας το διασφαλίσει αυτό είναι η τηλεόραση. Για το λόγο αυτό καλώ σε τηλεοπτικό διάλογο όλους τους άλλους υποψηφίους δημάρχους της Καλλιθέας. Με τόλμη και αποφασιστικότητα, με ιδέες και προτάσεις. Όχι με τα απρόσωπα φέιγ βολάν αλλά πρόσωπο με πρόσωπο!”