Έπειτα από συνεργασία της Ελληνικής με την Κυπριακή Αστυνομία και ύστερα από πληροφορίες που παρείχε η Ελληνική Αστυνομία συνελήφθη χθες  νωρίς το πρωί, στην Αμμόχωστο της Κύπρου, ιδιαίτερα επικίνδυνος 27χρονος αλβανός κακοποιός με πολλαπλή εγκληματική δράση στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς θεωρείται ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο τα τελευταία χρόνια κυρίως σε διάφορες περιοχές της Αττικής και εμπλέκεται σε σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ήταν άκρως επικίνδυνα, ενεργούσαν και μεταχειρίζονταν τους παθόντες με ιδιαίτερη βιαιότητα και σκληρότητα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα για εκφοβισμό ή με πρόθεση να σκοτώσουν.

Ενδεικτικό είναι ότι, σε μία περίπτωση αντίδρασης των θυμάτων τους, στις αρχές Ιουνίου του 2012, δύο αδέρφια 30 και 32 ετών, ξύπνησαν όταν άκουσαν τον συναγερμό του οχήματός τους. Από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Καισαριανή, είδαν τους δράστες να το κλέβουν και κατέβηκαν να τους εμποδίσουν. Λίγα λεπτά μετά, ο 30χρονος έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του καλάσνικοφ και ο αδελφός του τραυματιζόταν σοβαρά. 

Ο 30χρονος, μόλις είχε γυρίσει από το κατάστημα που δούλευε ως σεφ, πάρκαρε το αυτοκίνητο στην πυλωτή της πολυκατοικίας και ανέβηκε στο διαμέρισμα του 1ου ορόφου. Άκουσε τον συναγερμό και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Ο νεαρός Νίκος ζήτησε βοήθεια από τον αδερφό του Μανώλη και προσπάθησε να σταματήσει τους ληστές. Τη στιγμή που έφθασε στο ισόγειο ο 32χρονος Μάνος ένας τρίτος κουκουλοφόρος που είχε το ρόλο του τσιλιαδόρου, πετάχτηκε από το σκοτάδι, σήκωσε το καλάσνικοφ, σημάδεψε τα παιδιά και πίεσε τη σκανδάλη. 

Επιπλέον, στο ιστορικό της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται:

  • δεκαεπτά  ένοπλες ληστείες σε οικίες
  • δεκαοχτώ ένοπλες ληστείες σε καταστήματα
  • μία  ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ.
  • τρεις ένοπλες ληστείες σε ιδιώτες
  • έξι  διαρρήξεις σε οικίες και καταστήματα και
  • δεκαεπτά κλοπές αυτοκινήτων.

Επιπλέον, σε έξι περιπτώσεις που εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους και να εμπλακούν σε ένοπλες συμπλοκές, προκειμένου να διαφύγουν.

Σημειώνεται ότι για την εγκληματική τους δράση είχαν προμηθευτεί Καλάσνικοφ, πιστόλια, περίστροφα, φυσίγγια και χειροβομβίδες.

Σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, ανακριτικών Αρχών, καθώς και καταδικαστικές αποφάσεις για σωρεία κλοπών, διακεκριμένων κλοπών και ένοπλων ληστειών, σε Αττική και Εύβοια, ενώ είχε εμπλακεί και σε υπόθεση απάτης.

Σε έρευνα που έγινε στην οικία όπου διέμενε στην Κύπρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πυροβόλο όπλο και φυτά κάνναβης.

Στο παρελθόν και σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, κατά τις οποίες είχε συλληφθεί στη χώρα μας για τα παραπάνω αδικήματα, είχε δηλώσει στις αστυνομικές Αρχές διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και χρονολογίες γεννήσεως.