Την ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής- καλοκαιρινής περιόδου, από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, επισημαίνει σε εγκύκλιο, η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή.

Σκοπός της εγκυκλίου είναι η προστασία του καταναλωτή, η προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, η ασφάλεια των τροφίμων, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται η ανάγκη υγειονομικών ελέγχων στις επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου, μαζικής εστίασης, αποθήκευσης και διανομής τροφίμων, στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος, στα ξενοδοχεία, στις ακτές κολύμβησης, στις κολυμβητικές δεξαμενές κλπ.

Επισημαίνεται ότι ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον υγειονομικό έλεγχο των ευαλλοίωτων προϊόντων προς αποφυγή τροφιμογενών νοσημάτων και στην ορθή ενημέρωση των επιχειρηματιών για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.