Κάθε κορίτσι θέλει να δείχνουν τα μαλλιά της υπέροχα από την αρχή έως το τέλος της βραδιάς. Αν μάλιστα τα μαλλιά σου είναι πολύ ίσια τότε δες τι μπορείς να κάνεις για να μη χαλάσουν οι μπούκλες σου.

Ξεκίνα έχοντας άλουστα τα μαλλιά σου

Τα φυσικά έλαια των μαλλιών σου κάνουν τα μαλλιά σου να μπορούν να στέκονται καλύτερα. Αν λοιπόν έχεις σκοπό να κάνεις τα μαλλιά σου μπούκλες φρόντισε να μην τα λούσεις για μία-δύο μέρες. 

Αν δεν τα νιώθεις δοκίμασε να βάλεις λίγο ξηρό σαμπουάν στις ρίζες και να αφήσεις τα υπόλοιπα “βρόμικα”.

Μη χρησιμοποιήσεις conditioner

Το conditioner έχει την τάση να κάνει τα μαλλιά σου βαριά με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να τα φτιάξεις. 

Έτσι, αν ξέρεις ότι θα σγουρύνεις τα μαλλιά σου βάλ’τους ένα ελαφρύ conditioner και άφησε τις άλλες θεραπείες ενυδάτωσης για άλλη μέρα. 

Χρησιμοποίησε τα κατάλληλα εργαλεία

Τα κατάλληλα εργαλεία κάνουν τη διαφορά. Για να ξεκινήσεις σιγουρέψου ότι έχεις διαλέξει ένα σίδερο για μπούκλες που έχει το κατάλληλο μέγεθος για σένα. 

Αν τα μαλλιά σου είναι πολύ ίσια καλό είναι να δοκιμάσεις ένα σίδερο για λεπτές μπούκλες έτσι ώστε όσο περνάει η βραδιά να μην σου πέσουν τελείως. 

Δοκίμασε να βάλεις τσιμπιδάκια

Αν φοβάσαι μη σου χαλάσουν πριν προλάβεις να ολοκληρώσεις όλες τις μπούκλες σου δοκίμασε το παρακάτω tip. Μόλις βγάζεις την κάθε μπούκλα από το σίδερο στερέωνέ την με ένα τσιμπιδάκι στο πάνω μέρος του κεφαλιού σου. 
Όταν στερεώσεις όλες τις μπούκλες σου ρίξε λίγη λακ σε όλο το κεφάλι σου. Έπειτα βγάλε προσεκτικά τα τσιμπιδάκια και πέρνα τα δάχτυλά σου μέσα από τις μπούκλες για να τις κάνεις λιγότερο στιλιζαρισμένες.

Κάνε πλεξούδα πριν τον ύπνο

Αν θέλεις να γλιτώσεις χρόνο και έχεις σχεδιάσει να κάνεις μπούκλες τα μαλλιά σου την επόμενη μέρα τότε καλό είναι να πιάσεις τα μαλλιά σου σε δύο πλεξούδες. 

Το επόμενο πρωί θα ξυπνήσεις με κυματιστά μαλλιά που είναι η τέλεια βάση για να πιάσουν καλύτερα οι μπούκλες σου.