Την προσεχή Κυριακή 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο «Γύρος της Σπάρτης», που έχει εξελιχθεί σε μεγάλη αθλητική γιορτή ολόκληρη τη Λακωνία.

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου Σπαρτιατών και η εκκίνηση θα γίνει στις 11 το πρωί από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Η αθλητική αυτή γιορτή, φέτος χαρακτηρίστηκε «γύρος ζωής» και έχει ως διακριτικό σήμα έναν δρομέα που κρατάει μια καρδιά, γιατί ο αγώνας αποτελεί εκκίνηση και πρώτη δράση μιας καμπάνιας που στόχο έχει να διαδώσει την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Έτσι, με κεντρικό σύνθημα «Κόκκινο Ζωής - Δώρησε αίμα», ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου προσκαλεί τους συλλόγους και τους φορείς του δήμου και όλης της Λακωνίας, να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, προκειμένου να λάβουν μέρος σε σχεδιαζόμενες αιμοληψίες αλλά, κυρίως, να μεταδώσουν δυναμικά την σημασία της συστηματικής αιμοδοσίας.

Η καμπάνια της εθελοντικής αιμοδοσίας θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Απριλίου έως τις 13 Ιουνίου με διάφορες δράσεις και θα ολοκληρωθεί με μια ιδιαίτερη εκδήλωση στις 14 Ιουνίου, που είναι η παγκόσμια ημέρα προς τιμή του εθελοντή αιμοδότη.