Από τις 2 έως τις 5 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η 39η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς στην οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής 130 εκθέτες από την Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Δανία, Γερμανία, Ολλανδία, Καναδά, Hong Kong, Ισπανία, Αμερική, Τουρκία, Κύπρος και Φινλανδία.

Περισσότεροι από 1.200 εμπορικοί επισκέπτες κυρίως από την αγορά της Ρωσίας εξεδήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν εφέτος την έκθεση, ενώ συνολικά αναμένονται να περάσουν τις πύλες της 5.500 επισκέπτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Ηρακλή Καλλισθένη, η ελληνική γουνοποιία αγοράζει το 5-7% της παγκόσμιας παραγωγής γουνοδερμάτων και διακινεί το 8-10% των ετοίμων ενδυμάτων. Ήδη λειτουργούν και νέα εκτροφεία με στόχο να αυξηθούν σε 100 ως το τέλος του έτους με στόχο την καθετοποίηση της παραγωγής.

Σημειώνεται ότι, οι εξαγωγές από την παραγωγή προϊόντων γούνας στη χώρα μας κυμαίνονται στα 400 εκατ. ευρώ και όπως εκτιμάται μπορεί να φθάσει και τα 800 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

Στο νέο Εκθεσιακό Κέντρο (13.000 τ.μ.) όλος ο ενδιαφερόμενος εμπορικός κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να προμηθευτεί γουναρικά από τις νέες κολεξιόν των εκθετών σε ανταγωνιστικές τιμές.