Την ένταξη του “Δυτικού Προαστιακού Σιδηρόδρομου” στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της περιόδου 2014-2020 θα δρομολογήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στόχος του έργου¨, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, είναι η λειτουργική διασύνδεση με εναλλακτικό συγκοινωνιακό μέσο σταθερής τροχιάς του κέντρου της Θεσσαλονίκης με την δυτική αστική και προαστιακή ζώνη της. Με το έργο επίσης θα επιτυγχάνεται η διασύνδεση των αστικών μέσων συγκοινωνίας της Θεσσαλονίκης με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο (Λάρισα, Κατερίνη, Έδεσσα, Βέροια) και η αποσυμφόρηση του Κεντρικού Επιβατικού Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, επισήμανε την αναγκαιότητα ανάπτυξης της διαδημοτικής συνεργασίας ιδιαιτέρως σε έργα που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση του πολίτη όπως για παράδειγμα τα δίκτυα μέσων μαζικής μεταφοράς τα οποία θα συμβάλλουν στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από την αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι από τους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων –Μενεμένης και Δέλτα, καθώς και από τον ΕΡΓΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Μετά από έγκριση των δημοτικών και διοικητικών συμβουλίων των εμπλεκόμενων φορέων θα υπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης θα συζητήσει το θέμα στη συνεδρίαση του στις 14 Απριλίου.