Τη δυνατότητα να προσεγγίζουν κρουαζιερόπλοια και στην Ύδρα θα δώσει η κατασκευή συστήματος ναύδετου (τσαμαδούρας- σημαδούρας) στο νησάκι του Αγίου Νικολάου Ύδρας.

Το έργο, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την περιφέρεια Αττικής, ενώ ήδη υπεγράφη η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Αφορά στην κατασκευή συστήματος πλωτού μεταλλικού κυλινδρικού ναύδετου ανοιχτής θαλάσσης κοντά στο νησάκι του Αγ. Νικολάου Ύδρας, διαμέτρου 430m και ύψους 2,20m, στο οποίο θα προσδένουν κρουαζιερόπλοια που σήμερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν το νησί εξαιτίας της αδυναμίας εξυπηρέτησης τους στο λιμάνι.

Το μεταλλικό ναύδετο θα φέρει κατάλληλο εξοπλισμό για την αγκύρωσή του στον πυθμένα της θάλασσας, αλλά και για την ταχεία απαγκίστρωσή του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Η κατασκευή της τσαμαδούρας στην Ύδρα, είναι ένα πολυσήμαντο έργο για το νησί, καθώς θα επιτρέψει τη δυνατότητα προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων, και έτσι θα επισκέπτεται την Ύδρα μια ακόμη κατηγορία τουριστών υψηλής οικονομικής επιφάνειας, που μέχρι σήμερα αδυνατούσε να προσελκύσει μαζικά το νησί» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης.