Οδηγίες για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος των 500 ευρώ στους ενστόλους από το κοινωνικό μέρισμα, καθώς και διευκρινίσεις για τους δικαιούχους περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, δικαιούχοι της εφάπαξ χρηματικής ενίσχυσης των 500 ευρώ, είναι τα στελέχη (ένστολο προσωπικό) των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Αστυνομίας που ήταν σε ενέργεια την 31-1-2014 και δικαιούνταν τακτικές αποδοχές (μέχρι του προβλεπομένου ορίου) κατά την εν λόγω ημερομηνία.

Παράλληλα, δικαιούχοι παραμένουν και όσοι είχαν τεθεί για οποιοδήποτε λόγο σε καθεστώς αργίας, διαθεσιμότητας κ.λ.π., εφόσον το σύνολο των αποδοχών του μηνός Ιανουαρίου 2014, που θα ελάμβαναν, εάν δεν είχαν τεθεί στο εν λόγω καθεστώς, δεν θα ξεπερνούσε το προβλεπόμενο όριο αποδοχών δηλαδή τα 1500 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με την εγκύκλιο, το επίδομα δεν δικαιούνται:

  • Οι μαθητές (που προέρχονται από ιδιώτες) των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
  • Όσοι εκπληρώνουν υποχρέωση στρατιωτικής θητείας (π.χ. δόκιμοι και έφεδροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων).

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την εγκύκλιο